Max Verstappen je došao do pobjede na sprint utrci VN Brazila. Drugi je Lando Norris, a treći Sergio Perez.

Početak sprint utrke je pripao Maxu Verstappenu. Nizozemac je na ulazu u prvi zavoj prešao Landa Norrisa. Vozač McLarena je izgubio poziciju i od Georgea Russella. Lewis Hamilton je uspio preći Sergia Pereza. Međutim, prvo je Lando Norris pretekao Georgea Russella i vratio se na drugo mjesto. S druge strane, Sergio Perez je vratio Hamiltonu. Nakon toga, Meksikanac je vodio borbu sa Georgeom Russellom za 4. mjesto. Došlo je do napada u 8.,a zatim 10. Krugu kad vozač Red Bulla prelazi vozača Mercedesa za 4. mjesto. Verstappen je u 12. krugu imao 1.4 sekunde prednosti nad Norrisom. Velika borba se vodila između 4 vozača polovicom sprint utrke od 8. do 11. mjesta: Sainz, Piastri, Ricciardo i Alonso su priredili mali show. Na vrhu, Verstappen je u 18. krugu imao 1.9 sekundi prednosti nad drugoplasiranim Norrisom. Carlos Sainz se odbranio od Daniela Ricciarda i krenuo u svoj tempo. Tri kruga prije kraja je došlo do dodatnih borbi, Charles Leclerc je pretekao Lewisa Hamiltona. Ubrzo je to isto učinio Yuki Tsunoda, koji je u AlphaTauriju pretekao Mercedesovog Lewisa Hamiltona. Pred kraj utrke, Daniel Ricciardo je pokušao ponovo izvršiti pritisak na Carlosa Sainza, ali mu to nije uspjelo. Australac je tako ostao praznih ruku.  Na kraju, Max Verstappen je zabilježio još jednu pobjedu bez ikakvih problema. Lando Norris nije mogao više od 2. mjesta, iako je izgubio dvije pozicije na startu. Vratio se i došao do 7. bodova. Sergio Perez se malo razbudio. Meksikanac je bio dosta borben u sprintu. Uzvratio je za izgubljenje pozicije, pa je na kraju završio na 3. mjestu.George Russell je bio jako brz u nekoliko prvih krugova, ali je kasnije pao u tempu, tako da nije mogao ponovo zaprijetiti vozaču Red Bulla i Mercedesa. Charles Leclerc se fokusirao na trkački tempo. Na startu je dobio jednu poziciju. Pred kraj je izvršio preticanje Lewisa Hamiltona, a to mu je donijelo 5. mjesto. Yuki Tsunoda je bio sjajan u sprintu. Vozač AlphaTaurija je radio sličan posao kao Leclerc. Držao se dalje od neugodnih situacija, pametno upravljao gumama, a to mu je donijelo preticanje Lewisa Hamiltona za 6. mjesto. Sam Lewis Hamilton ne može biti zadovoljan tempom kojeg je prikazao. Snažan na startu, ali je pred kraj sve više zaostajao. Na kraju je završio na 7. mjestu. Posljednji bod je pripao Carlosu Sainzu. Španjolac je imao žestoku borbu sa Danielom Ricciardom, ali je na kraju sve odbio da bi došao do 8., mjesta. 

Priča sprint kvalifikacija:

Verstappen na startu prelazi Norrisa, dok Hamilton nešto kasnije zaobilazi Pereza. Russell na kraju 1. kruga prelazi Norrisa, koji je pao na 3. mjesto. Leclerc je također dobio jednu poziciju. Perez je u 4. krugu uzvratio Hamiltonu, apriključio se Leclerc, koji napada Hamiltona. Norris u 5. krugu uzvraća Russellu i probija se na 2. mjesto. 

Poredak nakon 5. kruga: Verstappen, Norris, Russell, Perez, Hamilton, Leclerc, Tsunoda, Sainz, Ricciardo, Piastri. 

Perez u 8. krugu prelazi Russella, ali Britanac vraća poziciju. Perez u 10. krugu ponovo prelazi Russella za 4. mjesto. Ricciardo pokušava preći Sainza u 12. krugu, ali se Španjolac brani. 

Poredak nakon 13. kruga: Verstappen, Norris, Perez, Russell, Hamilton, Leclerc, Tsunoda, Sainz. 

Velika borba se vodila od 8. do 11. mjesta: Sainz, Ricciardo, Piastri i Alonso su bili tvorci takve borbe. Carlos Sainz je se odbranio od Ricciarda i držao jedan bod u džepu. 

Poredak naokn 20. kruga: Verstappen, Norris, Perez, Russell, Hamilton, Leclerc, Tsunoda, Sainz. 

Leclerc u 21. .krugu prelazi Hamiltona za 5. mjesto. Tsunoda u 22. Krugu prelazi Hamiltona, a Ricciardo Piastrija. Tsunoda je 6., a Ricciardo 9. Australac u zadnjem krugu pokušava doći do boda, ali u tom ne uspijeva. Na kraju je ostao deveti. Na vehu Max Verstappen je završio posao i došao do još jedne pobjede. 

Top 8 sprint utrke VN Brazila