Ferrari je zaključio sprint utrku petim i osmim mjestom, ali važan aspekt je da je tim iz Maranella odlučio žrtvovati kvalifikacije i kratku utrku kako bi zadržao novi set soft guma za današnju utrku. 

Ferrarijev drugi dan vikenda je završio sa osvajanjem bodova, ali su bili okrenuti onom što ih očekuje na utrci za Veliku nagradu Brazila. Uoči subotnjih kvalifikacija, Ferrari i Mercedes su imali samo jedan set novih soft guma, za razliku od Maxa Verstappena i Landa Norrisa koji su još uvijek imali dva nova seta na raspolaganju. 

Sa samo jednim pokušajem dostupnim u SQ3, u timu iz Maranella su odlučili izaći na stazu sa rabljenim softom, kako bi spasili još jedan set za glavnu utrku jer su im potrebni bodovi za drugo mjesto u prvenstvu konstruktora. Takvo nešto je ugrozilo startnu poziciju u mini utrci, već i zbog toga što su bili na meti AlphaTaurija.  

Osim izbora da žrtvuje sprint za današnju utrku sa strateškog gledišta, talijanski tim se mučio tijekom kratke utrke, posebno sa stajališta upravljanja degradacijom i temperaturama motora, toliko da je od oba vozača bila zatraženo nekoliko puta da primijeni tehnike čuvanja, kako bi zaštitio pogonsku jedinicu. 

Međutim, šef talijanske momčadi jasno stavlja do znanja da će pričati o stvarima poslije današnje utrke jer im je to bio glavni cilj. 

“Razgovarajmo o tome sutra poslijepodne. Bez sumnje smo se više fokusirali na dugu utrku, a za sutra ćemo imati dva nova seta medija i novi set softa. Nadam se da je to prednost,” rekao je Vasseur.

“Trudimo se dati sve od sebe i danas smo to učinili sa rabljenim softom. Osvojili smo nekoliko bodova i po mom mišljenju imali dobru utrku. Malo je šteta što smo se morali snaći jer se motor malo pregrijao i to nas je koštalo jednu ili dvije pozicije. Općenito, utrka [sprint] je bila dobra,” dodao je.

“Moramo se na sebe fokusirati. Razlika je u tome što je AlphaTauri, na primjer, danas imao set novog softa, a i mi ćemo imati istu situaciju u utrci. Rekao bih da je danas naše upravljanje gumama u poređenju sa Mercedesom bilo dobro,” istakao je.

“Sutra ćemo morati odraditi više-manje isti period i vjerojatno ćemo imati manje degradacije guma od Mercedesa. Vidjet ćemo sutra, bit će to druga priča.” 

Šef talijanske momčadi je dodao kako pozicija iz prvog startnog reda donosi dosta drugačije stanje za njihov bolid. Imat će konstantniju vožnju na čistom zraku što pozitivno utiče na manju degradaciju guma pogotovo imajući u vidu da su protivnici sa kojim će se boriti kreću iz trećeg startnog reda. 

“Start će biti ključan kao i uvijek, jer je lakše voziti krug na čistoj stazi nego to morati raditi u sredini grupe. Kad pritišćeš i moraš se boriti, oštetiš zadnje gume u trakciji. Lakše je imati dobru utrku na otvorenom,” zaključio je Vasseur.