Šesta utrka Formule 1 dolazi na poznate ulice Kneževine, a svaki vozač ima želju da pobijedi na ovoj stazi.


Dolazimo do šestog trkaćeg vikenda u sezoni 2019. Na prethodnih pet utrka je izdominirao jedan tim –Mercedes. Njemački tim ruši rekorde od kako je došla hibridna era – pet uzastopnih 1-2 pobjeda. U poretku se vozača, na vrhu se smjenjuju Hamilton i Bottas. Mogu li i do šeste? – Tim za kojeg se smatralo da će biti najveći konkurent Mercedesu za naslov – Ferrari se u dosadašnjem dijelu pogubio. Imaju odličan bolid, ali ne ‘štimaju’ podaci sa staze i oni iz simulatora, tako da se vrte u krug na koju stranu treba da se okrenu kako bi izašli na pravi put. – Red Bull (Max Verstappen) koristi svaku moguću grešku italijanske ekipe, a u Barceloni je ponovo preskočio oba njihova vozača i došao do treće pozicije. Tim iz Milton Keynesa se kreće u pravom smjeru. Da li je Monaco njihovo mjesto za najviše postolje?

Izuzetno lijepo je vidjeti kako se McLaren svakim danom poboljšava. Tim iz Wokinga se za sada prometnuo u momčad ‘najbolji od ostalih’. Nadogradnje funkcioniraju. Bodovi, kako podižu performanse ne bi trebali izostati. – Raduje ‘povratak’ Racing Pointa (Force Indija), koji također postaje tim kojeg treba uvrstiti na listu osvajača bodova u svim utrkama. Performanse im se konstantno popravljaju. – Haas F1 Team se nakon nekoliko utrka vratio (Barcelona) u bodove. Definitivno je da imaju neophodan alat za borbu među top 10 vozača. Razlika za četvrtoplasiranim (McLaren) u poretku konstruktora je sedam bodova. Američki tim je kao i prethodna dva u stanju ući u bodove.

Alfa Romeo ili Kimi Raikkonen, kao da gube korak. Ipak, mora se priznati da Finac ne može sve sam. Potreban mu je Giovinazzi, kako bi držali priključak sa sredinom grida. Kimi ima jubilej od 300 utrka, a jako dobro pozna ulice Monaka, tako da bod(ove) ne bi trebalo isključiti. – Renault nikako da izađe iz sivila. Od francuskog proizvođača sa fantastičnom timskom postavom se mnogo, mnogo više očekivalo. Koliko mogu, veliko je pitanje?

Toro Rosso kao da je upao u krizu. Nikako da spoje dva dobra rezultata. Na jednoj utrci ‘impresionira’ Albon, na drugoj Kvyat. Ipak, da bi postigli više, potrebna je da oba vozača spoje svoje performanse kako bi se priključili sredini grida. Monaco?

Williams se malo pomakao, ali ne toliko da bi se nešto više očekivalo, osim nažalost zadnjih pozicija.

Podaci o stazi:

  • Dužina kruga: 3.337km
  • Broj krugova: 78
  • Dužina utrke: 260.286km
  • Rekod kruga: 1:14:260 – Max Verstappen (2018.)     

      

DRS:

Kao i do sada, staza u Kneževini ima jednu DRS zonu.

Gume:

Timovi će u Monacu imati po prvi put najmekše komponente guma – C3 (hard – bijela oznaka), C4 (medium – žuta) i C5 (soft – crvena). Pa je tako većina (16) vozača uzela 1 set hard, 12 setova mediuma i 10 setova soft guma. Najagresivniji u odabiru su Ferrari i Red Bull. Njihovi vozači su uzeli po 1 set hard, 1 mediuma i 11 komponenti softa. Vozači Mercedesa su također na jednom hardu, 2 mediuma i 10 komponenti najmekše gume. Racing Point i Williams kao da su povukli ručnu. Kombinacija Perez – Stroll je na 2 harda, 2 medimua i 9 softova. Russell i Kubica su se opredijelili za 1 hard, 3 mediuma i 9 komponenti softa.

Satnica i raspored VN Monaka:

23.05. Četvrtak

  • prvi slobodni trening: 11:00 – 12:30
  • drugi slobodni trening: 15:00 – 16:30

25.05. Subota

  • treći slobodni trening: 12:00 – 13:00
  • Kvalifikacije: 15:00 – 16:00

26.05. Nedjelja

  • Utrka: 15:10