Šef McLarena, Andreas Seidl kaže da su dva njihova vozača Carlos Sainz i Lando Norris budućnost McLarena, te ih smatra pravim vozačima koji guraju tim naprijed.


Tim iz Wokinga zauzima četvrto mjesto u poretku konstruktora i ispred je svog partnera (Renault) koji mu dostavlja pogonsku jedinicu, a po prvi put nakon 2014. uspjeli su probiti barijeru od 100 bodova.

Seidl tvrdi da nemaju niti jednu dvojbu u pogledu budućnosti Sainza i Norrisa i da je to sjajno za ekipu.

„Nemamo niti jednu dvojbu u pogledu toga da će ta dva vozača biti naša budućnost. To je za nas sjajno i odlično je za ekipu da ima tu jasnoću,“ kaže šef McLarena.

„Također, to nam pomaže da se fokusiramo – a to je da napravimo brži bolid i budemo bolji i bolji kao tim.“

„Ono što je također sjajno kod Carlosa i Landa, a što je važna uloga vozača – oni su heroji sporta da imaju mogućnost da mi pomognu i pomognu timu da održe moral i atmosferu kad dolazi do teških trenutaka. Da motoviraju ‘dečke’ kad su pognute glave i vrate se na pravi put.“

Upitan o potencijalu koji je vidio kod Sainza, Seidl je dodao da vidi dobar potencijal kod oba vozača jer obojica naporno rade na stazi, te da uspijevaju održati moral kod inženjera i mehaničara u dobrim i lošim momentima. Pored toga, Seidl je naveo da su njihovi vozači važni za razvoj tima u budućnosti, jer McLaren će od 2021. biti pogonjen Mercedesovim motorima.

„Vidim veliki potencijal kod oba vozača. Mislim da oni mogu biti budućnost ovog tima,“ jasan se on.

„Na nama je da kao ekipa budemo bolji i da im pružimo bolji bolid, a zatim se nadamo da će uspjeti zajedno s nama postati ‘top’ vozači i nadamo se da će se boriti za postolja, a ponekad i pobijediti na utrkama.“