Red Bullov motorsportski savjetnik Helmut Marko vjeruje da će Honda slijedeće godine imati istu snagu motora kao Ferrari i Mercedes, trenutno vodeći proizvođači motora u Formuli 1.


Honda je sa Red Bullom na ovogodišnjoj VN Austrije ostvarila svoju prvu pobjedu u hibridnoj eri. Drastično su poboljšali pouzdanosti i snagu motora, unatoč agresivnom razvojnom programu zbog kojeg su uvodili dodatne nadogradnje u usporedbi sa rivalima.

Red Bull je osim toga jako dobro napredovao i sa aerodinamikom svog bolida, te su u 2 utrke odnijeli pobjede. Govoreći u ekskluzivnom intervjuu za britanski Autosport, Helmut Marko je rekao:

„Što se tiče šasije, mislim da ćemo slijedeće godine biti puno bolje pripremljeni nego ove. A razvoj koji se dešava u Hondi nas uvjerava da ćemo slijedeće godine imati istu snagu motora kao Ferrari i Mercedes, konstantno,“ rekao je Marko.

Marko dodaje da Honda zbog problema sa mapiranjem nije mogla pokazati svoj puni potencijal. Misli da se 2020. ti problemi neće javljati.

„Honda radi sjajan posao, a mi moramo ići korak po korak. Znamo da su u prošlosti imali velikih problema sa pouzdanošću i bili su zabrinuti, ali zasad ove sezone uopće nismo imali velikih problema sa motorom.“

„Mislim da oni rade prave stvari i pravi posao. Vjerujemo da slijedeće godine nećemo biti treći.“