Vozač Haasa Mick Schumacher je ostvario drugo najbrže vrijeme drugih predsezonskih testiranja koje su se održale na Sakhir stazi.

Američka momčad je dolaskom u Bahrein imala problema za prevozom svog tereta koji je kasnio zbog određenih problema sa dostavom potrebnih stvari na Sakhir stazu.

Pored toga, u ovoj ekipi je došlo do otpuštanja Nikite Mazepina i njihovog sponzora Uralkalija, koji je u vlasniku Dmitrya Mazepina, otac ruskog vozača zbog poznatih dešava oko invazije Rusije na Ukrajinu.

Ubrzo je došlo do potpisivanja novog (bivšeg) vozača Kevina Magnussena. Danac je odmah bio uključen u testiranja na Bahreinu. Magnussen je jučer iznenadio sve svojim vremenom 1:33.207, kojeg je postavio u dodatnom vremenu koje je F1 dala Haasu zbog izostanka sa prve (jutarnje) sesije održane u četvrtak 10. marta.

Danas je američka momčad dobila novo produženje vremena, ovaj put je to bilo dodatnih dva sata testiranja. Mick Schumacher je iskoristio ovakvu mogućnost da postavi najbolji rezultat svoje ekipe na testiranju.

Mladi Nijemac je postvavio 1:32.241 vrijeme na C4 gumama sa kojim se smjestio na 2. mjesto poretka zadnjeg dana testiranja u Bahreinu. Mick je ovome pridodao još 81 krug.

Nešto ranije, u zvaničnom terminu Max Verstappen je postavio najbrže vrijeme testiranja u Bahreinu sa 1:31:720 vremenom. Drugoplasirani Leclerc je sada pomjeren na treće mjesto.

Uslijed ovakvog rezultata, Mick Schumacher je pomjerio i ostale vozače, pa je tako Alonso završio na 4. Russell 5., Bottas 6., Tsunoda 7., Perez 8., Norris 9. i Vettel 10. mjestu.

Zvanični poredak 3. dana testiranja u Bahreinu: