Flavio Briatore smatra da se Schumacherovi i Hamiltonovi uspjesi ne mogu direktno porediti pošto vjeruje da je njemački vozač imao veću konkurenciju od Britanca.

Hamilton je u posljednjih šest godina osvojio pet naslova, svaki put sa ubjedljivom prednošću, a zbog Mercedesove dominacije je jedinu pravu konkurenciju imao u svojim timskim kolegama—Rosberg je to iskoristio i 2016. porazio Hamiltona u borbi za naslov. 2017. i 2018. su Mercedesu i Hamiltonu prijetili Ferrari i Vettel ali su u oba navrata Srebrne strijele i Britanac sezonu završavali s ubjedljivom prednošću.

Hamilton je na pragu izjednačavanja sa Schumacherom po broju naslova. Schumacher je sa Benetonnom 1994. i 1995. dva puta postajao prvak, dok je sa Ferrarijem osvojio pet uzastopnih naslova od 2000. do 2004. godine—Hamilton ima 5 naslova sa Mercedesom (2014., 2015., 2017., 2018., 2019.) i jedan s McLarenom kojeg je osvojio 2008. godine.

Iako su Schumacher i Hamilton dva najuspješnija F1 vozača ikad, Flavio Briatore smatra da se njihovi uspjesi ne mogu direktno porediti jer smatra da je Nijemac imao veću konkurenciju.

„Michael se borio sa velikim dečkima poput Senne. Morate shvatiti da je konkurencija bila velika kad je Michael stigao u F1: govorimo o Nigelu Mansellu, govorimo o Senni. Sada je konkurencija slabija. Imate dva vozača, tri vozača. Konkurencija je slabija nego prije. Niko ne pritišće Hamiltona, može se prošetati prvenstvom,“ rekao je Briatore.