Carlos Sainz kaže da će njegov novi timski kolega Charles Leclerc biti pravo mjerilo zbog njegovih performansi u znatno slabijem bolidu koje pokazao prošle godine, dodaje da će ga morati sustizati u prvim utrkama.

Nakon što je prošle godine odigrao presudnu ulogu u pomaganju McLarena da osvoji treće mjesto u prvenstvu konstruktora, Španjolac se preselio u Ferrari s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor, zamijenivši četverostrukog svjetskog prvaka Sebastiana Vettela.

Sinz je nadalje podcrtao svoje performanse postavši jedan od najjačih vozača sredine grida prošle godine, a to mu je pomoglo da dođe šestog mjesta u poretku vozača, uključujući i drugo postolje u karijeri.

Sada se sprema testirati protiv Leclerca, koji je u protekle dvije godine pobijedio Vettela prikazavši impresivne performanse usred Ferrarijeve užasne sezone 2020. godine.

„Radujem se, uglavnom zato što je Leclerc vjerovatno jedan od vozača u boljoj formi na gridu. Možete potvrditi da je imao super jaku sezonu, poznaje momčad, vrlo dobro poznaje bolid i izgleda je na vrhuncu svoje igre,“ kaže Sainz.

„Uz kombinaciju mladosti i iskustva kojeg sada ima, mislim da ću se suprotstaviti najjačem, ili definitivno jednim od najjačih vozača na gridu. Bit će to za mene sjajno mjerilo,“ dodaje Carlos.

Sainz naglašava da će na startu sezone imati manjih nedostataka zbog slabijeg poznavanja bolida, pa će tako morati mnogo toga nadoknaditi u prvim utrkama dok ne upozna bolid, ali kaže da će mu novi timski kolega biti mjerilo za poboljšanje.

„Očito ću započeti s manjim nedostatkom, jer ne poznajem bolid. Imam vrlo malo (dana) zimskih testiranja, imam jedan i pol dan za pripremu sezone.“

„Morat ću mnogo nadoknaditi u prvom dijelu godine, na prvim utrkama, dok upoznam momčad i bolid. Ali, bit će sjajno imati ga (Leclerc) za mjerilo i vidjeti koliko brzo mogu ubrzati i nastaviti pomagati momčadi da se poboljša,“ pojašnjava on.

26-godišnjak je imao izuzetno sjajan odnos sa svojim bivšim timskim kolegom u McLarenu – Lando Norris. Dodaje kako to upravo želi prenijeti u Ferrari, a uvjerava da se već jako dobro slaže sa Leclercom.

„Upravo to želim prenijeti u Ferrari. Uvijek sam se dobro slagao sa timskim kolegama. To mi nikad nije predstavljalo problem. Već se jako dobro slažem sa Charlesom i s tim nemam problema, tako da sam siguran da mogu imati dobar odnos.“