Fernando Alonso će se vratiti u Formulu 1 ove godine s Alpine F1 Teamom. Tehnički direktor tima, Pat Fry jasno je stavio do znanja da će Španjolca čekati razdoblje prilagodbe ne samo u bolidu, već i samoj momčadi.

Dvostruki svjetski prvak je već surađivao s Renaultom s kojim je uzeo dva šampionata, da bi nakon toga prešao Ferrari i McLaren. Iskustvo sa Hondom nije proteklo onako kako je Alonso očekivao.

Međutim, Fry vjeruje da će i u tom aspektu Alonso imati što za naučiti, jer već radi na simulatoru dok ne počnu zimska testiranja za sezonu 2021. godine.

„Očito je da je bio u simulatoru, a mnoge od ovih stvari treba upoznati s najjednostavnijim. Zvuči lako, ali morate naučiti voziti motor. Isti motor u drugom bolidu je u potpunosti različit u pogledu načina na koje postavljamo stvari,“ pojašnjava Fry.

Alonso je bio slobodan ‘agent’, ali nakon što je potpisao ugovor s Alpineom (tadašnji Renault), mogao je započeti suradnju s timom u tvornici, pa čak i sudjelovati na nekim utrkama. Fry je naglasio važnost njegovog sudjelovanja u boljem upoznavanju trenutne momčadi.

„Mnogo stvari morate naučiti. Sudjelovao je na nekim sastancima i odrađivao neke stvari tijekom nekoliko trkaćih vikenda, tako da je to zaista sve bilo u tome da ga se uvede u momčad.,“ dodao je.

Tehnički direktor Alpine F1 Teama se usredotočio na predsezonska testiranja koja će ove godine biti samo tri dana, dan i pol za svakog vozača. Smatra da su tako jednostavne stvari poput sastanaka s inženjerima vitalne za početak sezone.

„Kada na početak godine pogledate da imate samo tri dana testiranja, a zatim direktno idete na prvu utrku, morate sve učiniti da pokušate integrirati vozače u momčad – ne samo u pogledu načina vožnje bolida, već i na to da razumijemo ljude i naviknemo se na to kako radimo.“