Momčad sa sjedištem u Hinwilu je odlučila da 22. februara u Varšavi izvrši predstavljanje svog bolida za sezonu 2021. godine u čast Orlena, koji će ostati glavni sponzor ekipe, tako da je ovo prvi poznati datum otkrivanja bolida za ovu godinu.

Alfa Romeo je zakazao predstavljanje svog bolida s kojim će ući u novu sezonu Formule 1 sa datumom 22. februara. Mjesto je pomalo iznenađujuće. Država Poljska, grad Varšava, kako bi obradovali sponzore ekipe Orlen.

Poljski sponzor će i dalje biti glavna komponenta programa Alfa Romea, kao i prisutnost Roberta Kubice, koji će biti prisutan zajedno s Kimijem Raikkonenom i Antoniom Giovinazzijem

Predsezonska testiranja koja će pokrenuti aktinosti na stazi u sezoni 2021. započet će u Bahreinu 12. marta, tačno tri mjeseca od kako se spustila zavjesa na sezonu 2020.godine.

Mnogi timovi su odlučili da svoje nove bolide prikažu direktno iz Bahreina, ali je Alfa Romeo zadržao tradiciju stvarne prezentacije i dobit će veliku medijsku pozornost.

Podizanje platna, pokazat će oblike jednosjeda, koji bi trebao biti prvi bolid u 2021. godini koji će biti predstavljen u javnosti.

Uvjet je nužan zbog vrlo gustog rasporeda, ali planovi momčadi uključuju ‘premijer’ otkrivanje stvarnog jednosjeda, a ne samo prezentaciju liverya.