Vozač Ferrarija, Carlos Sainz kaže da njegova momčad nije zadovoljna sa trećim ili četvrtim mjestom u prvenstvu konstruktora već žele što prije da se vrate u sami vrh grida premier klase.

Prva sezona španjolskog vozača u talijanskoj ekipi jako dobro napreduje. Sainz je trenutno na sedmom mjestu u poretku vozača, a momčad iz Maranella se nakon prošle utrke u Bakuu probila na treće mjesto u prvenstvu konstruktora.

Carlos je zadovoljan ovim startom, ali podsjeća da u Ferrariju: treće ili četvrto mjesto nije dovoljno dobro i da neće biti zadovoljni dok se ponovo ne nađu u borbi za osvajanje šampionata.

Scuderia prolazi kroz dugo ‘sušno’ razdoblje. Prošlo je dvanaest (a ove 13) godina od posljednjeg naslova – koji se dogodio 2008. godine – i svake godine je sve teže i teže ne boriti se za naslov.

Iako je Ferrari ostvario veliki iskorak u odnosu na 2020. godine – kada je ekipa doživlela najgori rezultat u posljednjih 40 godina – Sainz podsjeća da Ferrari nije zadovoljan sa borbom za treće ili četvrto mjesto.

U Maranellu ne vrijedi ništa izuzev borbe za naslov, nešto za što sada grade temelje, a nadaju se da će to uskoro postići – što se najviše odnosi na nova pravila koja stupaju na snagu slijedeće godine.

„Ferrari nije zadovoljan trećim ili četvrtim mjestom u prvenstvu konstruktora. Ferrari želi što prije osvojiti svjetsko prvenstvo. Cilj nam je spustiti glavu i nastaviti poboljšavati bolid kako bi tamo stigli što je moguće prije,“ kaže Sainz.

U tom je zadatku od vitalnog značaja i sam Carlos, koji će novu eru Formule 1 započeti upravo u Ferrariju. Talijanska ekipa ga je primjetila nakon što je bio otkriće u sezonama 2019. i 2020. godine.

Sainz dodaje kako veliki dio svog napretka duguje svom ocu. Trostruki pobjednik Dakara naučio ga je da bude profesionalac, timski igrač.

„Bez njegovog vodstva, bez njegovog savjeta, bez njegovog načina da me nauči kako postati ne samo dobar vozač već i profesionalac: čovjek koji se zna kretati u momčadi, postavljati pitanja i napredovati uz izazove s kojim se suočavam u Formuli 1, bilo bi jako teško biti u poziciji u kojoj sam trenutno,“ rekao je Carlos Sainz.