Nikita Mazepin se brani od optužbi svog timskog kolege Micka Schumachera, nakon borbe za poziciju koju su obojica imali nekoliko trenutaka prije nego što su prešli cilj u utrci na VN Azerbejdžana.

Njemački vozač požalio se na opasnost Mazepinova odbrambenog manevra, a Mazepin je uvjeravao da to rade svi vozači.

Mick Schumacher i Nikita Mazepin – timske kolege u Haasu – su imali ‘dvoboj’ na kraju utrke u Bakuu, gdje je njemački vozač uspio preteći ruskog vozača. Međutim, tu se nije stalo jer je Mick kritikovao način na koji se Nikita branio.

Sada se Mazepin brani od optužbi i uvjerava da nikoga nije pokušavao prestrašiti svojim odbrambenim potezima na stazi, jer je elitni vozač baš kao i svi koji se natječu u premier klasi.

„U Formuli 1 svi su elitni vozači, tako da niko nikoga ne pokušava prestrašiti. Baku je bio samo nesporazum na temelju mog iskustva i mojih očekivanja od onoga što je Mick radio,“ kaže Mazepin.

Vozač američke momčadi tvrdi da je linija koju je njegov timski kolega odlučio izvesti pretjecanje bila netipična. Priznao je kako je kasnio sa odbranom pozicije, ali da se vratio na početnu liniju čim je vidio Schumacherovo pomjeranje udesno.

„Uobičajeno, vozači koriste unutarnju površinu za pretjecanje jer je to bolje za kočenje i da, kasno sam započeo manevar blokiranja, ali svi to rade,“ dodao je. „Nisam imao pojma da Mick želi ostati s vanjske strane.“

„Kad sam ga vidio u retrovizoru, odmah sam se vratio na svoju liniju, jer da sam nastavio – sudarili bi se. Ali taj je trenutak bio samo nesporazum, mislio sam da će Mick ići lijevo, kao u ostatku pretjecanja u utrci, ali otišao je udesno.“

Pored toga, vozač Haasa smatra da okolnosti nisu pomogle, jer je to bilo pretjecanje u posljednjem trenutku utrke, a to nije očekivao od Micka.

„Vjerojatno je i vrijeme odigralo ulogu, bio je zadnji krug i nisam ga očekivao. Ali uvjeravam vas da nisam nikoga pokušavao prestrašiti,“ Nikita Mazepin.