Fernando Alonso je bio za da se kvalifikacijske sprint utrke koje su uvedene kao test za sezonu 2021. godine, obzirom da je odradio restart u Bakuu na sjajan način.

Na prošloj utrci za VN Azerbejdžana, vozači su imali priliku isprobati sprint utrku od dva kruga – posljedica ovakog događaja je bio incident od strane Maxa Verstappena kada je došlo do pucanja gume.

Nakon toga, direkcija utrke je istaknula crvenu zastavu i utrka u Bakuu se morala prekinuti kako bi se krhotine bolida koje su došle od strane Red Bullovog bolida i istovremeno uklonio bolid sa staze.

Svi vozači su otišli prema boksovima gdje su se izvršile potrebne prepravke na bolidu: zamjene polomljenih krila, postavljene nove gume. Sve ovo je bio uvod u sprint utrku.

Fernando Alonso se odlično snašao u ovim uvjetima, gdje je krenuo u napad i tom prilikom pretekao četiri vozača – što mu je donijelo najbolji rezultat do sada.

„Moramo razmisliti o održavanju puno utrka od 2 kruga nedjeljom, od 25 krugova ili nešto slično. Bilo je zabavo. Vozači su bili izuzetno agresivni u ta dva kruga jer smo bili svjesni da ne moraš brinuti o gumama ili bilo čemu drugom. Bilo je jako zabavno,“ rekao je Alonso o sprint krugovima u Bakuu.

Bili su to krugovi u kojem su vozači mogli napadati cijelo vrijeme i bez razmišljanja o upravljanju, nečim što obično ne vidimo i što naplaćuje svaki trenutak emocija.

„Istina je da sam sretan. Razgovarao sam s ekipom prije novog starta i rekao sam im idemo pokušati doći na više pozicije. Ako izgubimo bod ili slomimo krilo, nije važno. Bilo je zabavno u dva kruga, bilo bi lijepo opet imati još jedan restart,“ priznao je dvostruki prvak.

Alonsu se svidjela sprint utrka, posebno s napretkom kojeg momčad ima u startovima što su prema njemu pokazali u protekle tri ili četiri utrke, iako su imali sreće jer su na prošloj utrci bili sporiji.

„Osjećaj u bolidu je bio dobar. Ekipa je jako dobro odradila posao sa startovima, to je bilo uočljivo na posljednje tri ili četiri utrke. Dobro je prošlo, ali moglo je da krene naopako. Imali smo sreće. U utrci (Baku) smo bili malo spori. Mala nagrada začinila je našu utrku,“ smatra Alonso.