Nakon svoje debitantske sezone kao timski kolega Lewisa Hamiltona u Mercedesu, George Russell se osjeća spremnim da se bori za naslov, iako priznaje da je to nešto za što se već neko vrijeme osjeća spremnim.

Britanac je završio svoju debitantsku sezonu sa Mercedesom u kojoj je ostvario jedinu pobjedu za njemački tim na pretposljednjoj utrci sezone 2022., Velikoj nagradi Brazila.

Russell je također završio ispred svoh kolege Lewisa Hamiltona u poretku vozača, osvojivši 275 bodova koje su mu donijele 4. mjesto naspram Hamiltonovih 240 i poziciju broj 6.

Nakon svoje prve godinom utrkivanja sa rekorderima po osvojenim konstruktorskim titulama zaredom, Russell se osjeća još spremnijim za borbu za naslov, iako priznaje da je već neko vrijeme spreman za to.

„Osjećam se potpuno spremnim za osvajanje naslova,“ rekao je Russell za Sky F1. „Osjećam se spremno već nekoliko godina.“

„Mišjlenja sam da je ova sezona uz Lewisa bila velika za mene lično da naučim neke male detalje, kako izvući više iz svog bolida, više iz svoje momčadi i izvući sve iz paketa kada je to uistinu važno,“ ističe on.

Mlađi britanski vozač njemačke momčadi želi iskoristiti zimsku pauzu kako bi se što je moguće bolje pripremio za napore koje će donijeti naredna sezona, koja ima rekordan broj utrka.

„Definitivno ću imati snažnu zimu,“ pojašnjava on.

„Naporno ću raditi sa svojim timom. Svaka osoba u Mercedesovoj tvornici će pritiskati da isporuči bolid: da nam da priliku da se borimo slijedeće sezone.“

Ostvarenja iz 2022. godine nidu bila dovoljno dobra

Budući da se Mercedes borio da dostigne tempo Red Bulla i Ferrarija u 2022., čini se da je tim spreman napraviti promjene na svom bolidu za nadolazeću sezonu.

Russell priznaje da su on i Mercedes postigli neke pozitivne stvari tijekom godine, ali da to „nije dovoljno“ za postavljene standarde.

„Pretpostavljam ako bi mi rekao da bih na početku godine [pobijedio Hamiltona] bio bih izuzetno sretan jer ako pobijediš Lewisa Hamiltona u Mercedesu, većinu vremena to znači da [si] svjetski prvak,“ uvjerava on.

„Uzeo bih pozitivne stvari iz sezone, ali neću slaviti 4. mjesto u prvenstvu. Proslavit ću pobjedu na utrci u Brazilu jer je to bilo veliko ostvarenje za mene i cijeli tim. Ali činjenica je da smo svi ovdje da pobjeđujemo i ovdje smo da osvojimo titulu.“

„Dakle, ove sezone nismo odradili savršen posao. Imali smo relativno čistu i glatku sezonu sa bolidom i paketom koji smo imali.“

„Ali prema standardima koje je ova momčad postavila, nekim standardima koje sam postavio… to nije dovoljno dobro: moramo nastaviti slijedeće godine i dati više,“ zaključio je Russell.