Objavljujući video postavljanja sjedala Georgea Russella u W14 bolidu, Mercedes je navijačima Formule 1 dao kratak, ali ne i potpuni pogled na njihovu uzdanicu za slijedeću godinu.

Iako Mercedes nije pokazao mnogo toga (što je sasvim razumljivo) u Russellovom videu, dali su neke naznake o njegovom zaobljenom vrhu.

Natpisom: „udoban kao buba u tepihu za F1 2023! Pripreme za iduću godinu se nastavljaju,“ stoji u Mercedesovom videu.

Najavljujući da je u sjedištu momčadi u Brackleyu na postavljanju sjedala za 2023., Russell je navukao kombinezon sa predviđenom obućom, Britanac je sjeo u novi W14 kako bi se pristupilo namještanju sjedala za njega.

„Ovdje smo u tvornici da provjerimo moje sjedalo za bolid 2023., pazeći da bude što je moguće bolje i čvršće,“ rekao je Russell.

George je bio u tvornici svoje ekipe samo nekoliko dana nakon što je dobio Autosportovu za nagradu za moment godine – pobjeda na Velikoj nagradi Brazila u sezoni 2022. godine.

Ova pobjeda, koja je došla dan nakon što je Russell prestigao Maxa Verstappena i izbio na vrh sprint utrke, pomogla je 24-godišnjaku da dođe do četvrtog mjesta u prvenstvu vozača.

Vozač Meredesa je nakon dobijene nagrade kratko izjavio:

“Bio je to nevjerojatan trenutak za mene lično, putovanje na kojem je bila momčad u toj sezoni [2022.].

“Imali smo zlatnu priliku na Velikoj nagradi Brazila. Utrka je bila prilično pod kontrolom i sigurnosno vozilo je izašlo, vidio sam Lewisa iza sebe i pomislio sam da ovo neće biti jednostavno!”

Namještanje sjedala od strane Mercedesa i Georgea Russella, označilo je prvu javnu informaciju dešavanjima oko bolida za narednu sezonu.