Mercedes ‘gubi vjeru’ u Valtterija Bottasa i mogao bi ga zamijeniti Georgeom Russellom prije kraja sezone, navodi Daily Mail.

Srebrne strijele suočene su s uobičajenom zagonetkom hoće li zadržati Bottasa još jednu sezonu, s tim da je Finac potpisao samo jednogodišnje ugovore otkako je zamijenio umirovljenog Nicu Rosberga uoči 2017. godine.

Ali, razlika ove sezone je u tome što se kraj Bottasovog trenutnog ugovora podudara i s krajem onog što je efektivno bilo trogodišnja “pozajmica” za Russella, koji je također u Mercedesovim knjigama.

Lewis Hamilton pokazuje znakove da je spreman uskoro ponovno produžiti ugovor sa Mercedesom, pa se čini se da će to biti prava borba između Bottasa i Russella, koji su se već ove sezone imali incident na VN Emilio Romagne u Imoli.

Međutim, Daily Mail tvrdi da se Mercedesov um možda već odlučio i mogao bi potaknuti Russellov prelazak u seniorski tim prije nego što sezona uopće bude gotova.

U tvornici postoje nemiri oko Valtterija,” rekao je neimenovani Mercedesov inženjer za Daily Mail.

Ovaj izvještaj dolazi nakon što Bottas nije uspio pretvoriti pole position na VN Portugala u prvu pobjedu, iako ga je problem sa senzorom spriječio da ponovno dođe Maxa Verstappena na 2. mjesto.

Tijekom vikenda za VN Portugala, šef Mercedesa Toto Wolff bio je upitan o odluci da izabere Bottasa ili Russella za 2022. godinu ako Hamilton potvrdi svoju namjeru da ostane.

“Nadam se da ću se jednog dana probuditi i da će postati jasno,” rekao je Wolff.
“Mislim da moramo pogledati sezonu i kako će se odvijati slijedeće utrke, a onda je to presudni zahtjev, vjerujem. Nije baš znanstveni odgovor, ali trenutno ga nisam dobio.”

Finac ima već 37 bodova zaostatka za Hamiltonom na ljestvici svjetskog prvenstva i trenutno zauzima 4. mjesto iza Maxa Verstappena i Landa Norrisa iz McLarena što je neprihvatljivo za prvenstvo konstruktora u kojem Mercedes želi osvojiti naslov.