Renault priznaje da ima deficit pogonske jedinice koji se ove godine neće popraviti što je hendikep s kojim se bore Fernando Alonso i Esteban Ocon unatoč tome što Alpine prikazuje dobru maksimalnu brzinu.

Mercedes je već uveo poboljšanje već najmoćnijeg motora. Ferrari je donio preuređenu pogonsku jedinicu nakon što su u sezoni 2020. imali drastičan pad zbog već poznatih okolnosti na relaciji FIA – Ferrari, dok je Honda napravila sjajan iskorak s kojim ove godine prati Mercedes.

“Napravili smo neke promjene na našoj pogonskoj jedinici, ali one su bile manje od onoga što su predstavili naši rivali. U onovi je naš motor isti kao prošle godine. Nužna je strategija da bismo imali potpuno novu pogonsku jedinicu u 2022. godini,” kaže Marcin Budkowski.

Prema njegovom mišljenju, takav izbor je neophodan ili se barem to može protumačiti iz njegovih riječi.

“Imamo ograničene resurse za svoj motor i moramo odabrati svoju strategiju imajući to na umu. Došli smo do zaključka da je to najbolji način za ostvarivanje profita dizajniranjem nove pogonske jedinice za 2022. godinu, čak i ako bi to bilo žrtvovanje troškova ove godine s istim motorom kao i prošle godine,” dodao je.

Budkowski priznaje da imaju problema sa konkurentnošću, ali isto tako pojašnjava da resursi koji postoje se moraju iskoristiti na što je moguće inetligentniji način: “Patimo od problema sa konkurentnošću, ali resurse koje imate morate iskoristiti što je moguće inteligentnije.”

Moguće je da zamrzavanje razvoja motora nije odobreno bi kod Renaulta izazvao drugačiji izbor i odlučili bi se na progresivniji razvoj. Ali zamrzavanje nameće ‘izgaranje’ faza, a to podrazumijevanje ulaganje resursa. Otud i izbor.

Budkowski još nema sliku gdje se trenutno, odnosno gdje sui m suparnici, iako ima određenu ideju.

“Na početku smo sezone, a predsezona (testiranja) je bila kratka. Još uvijek smo u fazi analize GPS-a i konkurentnosti. Uvijek je vrlo osjetljivo napraviti RTG snimke gdje se nalazite, a za to je potrebno nekoliko utrka da jedna (snimka) bude pouzdana.”