Vozač Red Bulla, Sergio Perez kaže da još uvijek nije pronašao granice svog RB16B bolida nakon osvojenog četvrtog mjesta na VN Portugala, a nada se da će ubrzo pronaći granice bolida kako bi sve izvukao iz njega.

Meksikanac je u na Algarve stazi ostvario svoj najbolji rezultat za ‘novu’ momčad prešavši ciljnu liniju kao četvrti, tako da se s tom pozicijom popeo na šetsto mjesto u poretku vozača nakon treće utrke sezone 2021. godine.

Na otvaranju sezone je Checo završio na petom mjestu, a zaostatak za timskim kolegom je bio preko 51 sekunde. Međutim, Perez je imao problema prilikom starta – bolid mu se ugasio – pa je morao krenuti iz boksu u utrku.

U Imoli, meksički vozač po prvi put pobjeđuje svog kolegu iz garaže u kvalifikacijama završivši na drugoj poziciji. Ipak, u promjenljivim uvjetima se nije snašao u novom bolidu, pa je završio izvan bodova.

Na VN Portugala je vozač Red Bulla završio na četvrtom mjestu u kvalifikacijama, a isti rezultat je ostvario na kraju utrke, u kojoj je opet bio u nezavidnom položaju u odnosu na Verstappena.

Četvrtoplasirani vozač iz sezone 2020. godine se osvrnuo na svoju utrku u Portugalu: „Prije svega, moj start nije bio dobar – točkovi su proklizali i Carlos Sainz je prošao. Na restartu sam uspio nadoknaditi tu poziciju, ali onda me Lando Norris uhvatio u zavoju 5.“

„Gledajući unatrag, moram reći – nisam dovoljno branio svoju poziciju. Možda i zato što sam pomislio da me pretekao van granica staze i da će mi vratiti poziciju. Svejedno, trebalo mi je neko vrijeme da prođem pored Landa i zato sam izgubio kontakt s prva tri (vozača),“ pojašnjava Perez.

„Nakon toga sam mogao voziti bez prljavog zraka iz bolida ispred (misli na Norrisa) i bolje razumjeti kako trebam premjestiti ovaj bolid da bih bio brz. Također, napredovao sam u razumijevanju guma.“

„Zaključak je da sam još uvijek daleko od granica (bolida). Vidim kako nastavljam sa procesom učenja i nadam se da ću se uskoro osjećati dovoljno ugodno u bolidu da izvučem sve iz bolida i iz samog sebe,“ rekao je Sergio Perez.