Šef Ferrarija, Mattia Binotto ne skriva razočarenje zbog loših performansi na VN Portugala gdje ja samo Leclerc završio u bodovima, dok je Sainz završio na 11. mjestu, ali već u Španiji žele ispraviti pogrešku.

Nakon prve dvije utrke u sezoni talijanska momčad je očekivala mnogo više u Portimau. Charles Leclerc je završio na šestom mjestu, dok je Sainz za razliku od onoga što je prikazao u kvalifikacijama ostao bez bodova.

Očigledno je ekipa iz Maranella promašila strategiju sa španjolskim vozačem kad su ga stavili na medium gume u ranoj fazi utrke smatrajući da će biti ispred McLarena, što je bio pogrešan potez.

Šef Ferrarija ne skriva gorčinu uzimajući u obzir da se od utrke u Portugalu jako mnogo očekivalo: „Definitivno smo razočarani, željeli smo bolji, drugačiji rezultat. S obzirom na prikazano, stigli smo do staze u Portugalu, koja nam je na papiru mogla biti bolja za razliku od naših direktnih konkurenata. Niije bilo, u kvalifikacijama nismo bili savršeni sa Leclercom, a zatim ni u utrci,“ kaže Binotto.

Činilo se da je prva faza utrke ponudila drugačiji ishod, barem za Carlosa Sainza: „Carlos je u prvom stintu bio na soft gumama, a u svemu je bio brz kao Norris, možda čak i malo brži – ili je barem tako rekao.“

„Tada smo morali isprobati undercut, koji nije uspio. Naprotiv, morao je odmah pritiskati na medium gumama, na njima je imao mnogo graininga, a onda ga je to izbacilo iz bodova. Ostati bez bodova nije rezultat koji smo željeli i kojem smo se nadali.“

Binottovo priznanje krivice – to je pokušao opravdati prevelikom ambicijom u želji da prestignu Landa Norrisa: „Više od pogreške u strategiji, nazvao bih prevelikom ambicijom željeti proći i prestići Norrisa (Lando) u toj fazi utrke, kada smo možda mogli biti strpljiviji. Uostalom, utrka je još bila jako duga. Mogli smo čekati daljnje naznake, ali je u tom trenutku na soft gumama dobro vozio – možda smo u tom trenutku pretjerali u ambiciji da prestignemo Britanca,“ pojašnjava Binotto.

Šef Ferrarija se okrenuo narednom vikendu i utrci koje se vozi u Španiji: „Barcelona će biti sjajna ispitna klupa, to je jedna od onih staza na kojima ako idete brzo, obično možete ići brzo i na mnogim stazama u kalendaru,“ smatra on.

„Pripremit ćemo se na najbolji mogući način i već tražimo iskupljenje. Mislim da smo još jednom vidjeli i potvrdili vrijednosti grida u Portimau. Bilo je za očigledno (vidjeti) naš potencijal u kvalifikacijama i u utrci. Definitivno želimo da ostvarimo bolji rezultat.“