Sebastian Vettel kaže da Aston Martin „nije bio dovoljno brz“ na VN Portugala za osvajanje bodova, tako da se njegova bodovna suša u sezoni 2021. godine i dalje nastavila.

Četverostruki svjetski prvak pretrpio je težak početak svoje karijere u britanskoj momčadi: VN Bahreina je počela loše, završio je 15. uz incident zbog kojeg je dobio kaznu.

Ništa bolje nije prošao na drugoj utrci sezone koje se vozila u Imoli. Nijemac i tamo završio na istoj poziciji kao i u Bahreinu. U Portugalu je po prvi put pobijedio timskog kolegu u kvalifikacijama, završivši u Q3.

Činilo se da bi mogao ubilježiti bodove za svoju novu momčad na Algarve stazi, ali opet je ostao praznih ruku. Osvrćući se na svoju utrku, njemački vozač kaže da jednostavno nisu bili dovoljno brzi za osvajanje bodova.

„Očito je (bio) dug stint na mediumu do kraja. Morali smo pokušati, u konačnicu nije kriva strategija ili bilo šta drugo. Mislim da jednostavno nismo bili dovoljno brzi da ostanemo u grupi koje se bori za bodove,“ kaže Vettel.

„Moramo pogledati, ali u konačnici nismo bili dovoljno brzi. (Kvalifikacije) su bile malo bolje, ali u trkaćem tempu jednostavno nismo imali konstantnost ili brzinu,“ dodao je.

Unatoč tome, vozač Aston Martina izrazio je nadu da se situacija još uvijek može preokrenuti jer prema njegovoj tvrdnji sve bolje razumiju bolid, ali isto tako smatra da moraju poraditi na brzini.

„Sve bolje razumijemo bolid,“ uvjerava on. „Očito nam nedostaje malo brzine, tako da moramo poraditi na tome.“

Aston Martin u prvenstvu konstruktora nakon tri utrke ima samo pet osvojenih bodova – koje je osvojio Lance Stroll – a, pozicija broj 7 je pored njihovog imena, što je jako malo za apetite s kojm su ušli u sezonu 2021. godine.