Nico Rosberg vjeruje da Max Verstappen ‘počinje shvatati’ koliko je Lewis Hamilton dobar vozač.

Hamilton je u jučerašnjoj utrci u Portugalu ostvario svoju drugu pobjedu ove sezone, te sada ima 8 bodova prednosti ispred svog rivala u borbi za naslov.

Britanac je tokom utrke morao na stazi prestići i Verstappena i Bottasa kako bi pobijedio u Portugalu. Hamilton je u utrku krenuo sa druge pozicije, ali je u sedmom krugu pao iza Verstappena. Nekoliko krugova kasnije je iskoristio grešku Nizozemca i pretekao ga je na startno-ciljnom pravcu, a kasnije je ‘pao’ i Bottas.

Prvak iz 2016. godine Nico Rosberg, koji je zasad jedini vozač koji je u hibridnoj eri porazio Hamiltona, osvrnuo se na VN Portugala:

„Lewis je odvezao fenomenalnu utrku. Bilo mi je zabavno jer Max Verstappen počinje shvatati koliko je Lewis Hamilton dobar. Mora biti savršen kako bi ga porazio u borbi za naslov, ali trenutno je 2:1 za Lewisa,“ rekao je Rosberg.

Rosberg ističe da je Verstappen u Portugalu napravio nekoliko grešaka, ističući njegove obrisane krugove u kvalifikacijama i utrci koji bi mu donijeli pole position i najbrži krug utrke.

„Mislim da su oni (Red Bull) ovdje željeli pobjedu jer su imali najbrži bolid,“ rekao je Rosberg kada je upitan da li je Red Bull zadovoljan drugim mjestom.

„Ako razmislimo malo o kvalifikacijama, Max Verstappen je imao najbrže vrijeme, ali mu je obrisano zbog greške. Imao je i najbrži krug utrke, ali mu je i to vrijeme obrisano zbog silaska sa staze. Napravio je previše grešaka (u Portugalu),“ dodaje Rosberg.