Mercedes u zadnji dio sezone 2021. godine ulazi sa velikom dozom raspoloženja nakon pobjeda na prethodne dvije utrke.

Toto Wolff priznaje da im je to što su prikazali snažne performanse u Rusiji i Turskoj dalo povjerenje, a uvjerava da su spremni reagirati na sve što se ovog vikenda dogodi u Sjedinjenim Državama.

Srebrne strijele su liderska momčad u prvenstvu konstruktora, ali Red Bull, odnosno Max Verstappen je vodeći u prvenstvu vozača.

Međutim, njemačka momčad je uvjerena u dobar završetak sezone. Pobjeda u Sochiju i Istanbul parku je podigla duh ekipe i raduje ih vikend u Austinu.

“Ova sezona je imala mnogo promjena i zaokreta, tako da smo spremni reagirati na sve što se dogodi ovog vikenda u Teksasu,” kaže Toto Wolff.

“Uzbuđeni smo što smo se vratili u Austin po prvi put od 2019., to je uvijek sjajna stanica u kalendaru, a radujemo se što ćemo vidjeti sve američke navijače,” dodao šef Mercedesa uoči VN SAD-a.

“COTA (Circuit of the America) je zabavna za vozače. Postoje zaista brzi zavoji plus neki tehnički dijelovi i dobre mogućnosti za preticanje. Ima svega pomalo, a staza je odlična za utrkivanje. Siguran sam da ćemo imati zabavnu utrku,” pojašnjava on.

“Bili smo ohrabreni da vidimo nastavak naših pozitivnih performansi u Turskoj.  Već neko vrijeme nismo imali dvije pobjede zaredom, tako da nam se raspoloženje podiglo u tvornicama otkad smo se vratili iz Istanbula,” naglasio je Wolff.

“Pobjeda (u Turskoj) je ujedno bila i 200. pobjeda Brixwortha otkako su 1997. započeli svoj niz pobjeda, što je izvanredno ostvarenje, a pokazuje strast i naporan rad u odjelu pogonskih jedinica,” zaključio je Wolff.