Flavio Briatore će se vjerojatno vratiti u Formulu 1 2022. godine nakon što je u ponedjeljak navečer podijelio video zapis svog susreta sa Stefanom Domenicalijem.

Bivši šef Benettona i Renaulta, koji je izbačen iz sporta zbog zloglasnog incidenta ‘crashgate’, vjerovatno će se vratiti u sport 2022. Nakon Velike nagrade Singapura 2008. godine, bilo mu je zabranjeno sudjelovanje na FIA-inim događajima.

Međutim, njegova zabrana je poništena 2010. godine, ali Briatore nije bio zainteresiran za povratak, iako je slijedio i vjerski govorio o sportu.

Još uvijek je povezan sa dvostrukim svjetskim prvakom Fernandom Alonsom, povezanost vozača i šefa ekipe je donio dva naslova zaredom 2005. i 2006. godine, koji se ove godine vratio u Formulu 1 s Alpineom/Renaultom.

No, budući da su otišli i Max Mosely, pa čak i Bernie Ecclestone, koji je tada bio na čelu FIA-e, odnosno F1, Briatore je nagovijestio povratak sportu 2022. godine nakon što je u ponedjeljak navečer podijelio video sastanka sa sadašnjim šefom Domenicalijem.

„Dakle, pratite nas, mnogo zabave za slijedeću eru Formule 1,“ rekao je Domenicali, dok je Briatore dodao: „Nova energija, nova snaga i novo uzbuđenje, Formula 1. Nadalje je dodao: „Uskoro počinje novo poglavlje Formule 1: donijet ćemo vam uzbuđenje, zabavu i energiju koju ovaj fantastični sport zaslužuje! Pratite nas!“

U sve ovo se uključio i šef Red Bulla, Christian Horner koji je izjavio: „Drago mi je vidjeti vas ponovo uključene.“

Nije jasno šta će raditi i na koji način će Briatore biti uključen u sport, ali vijesti bi mogle izazvati pomiješane reakcije s obzirom na neka snažna mišljenja protiv njega.