Ralf Schumacher ne misli da problem Aston Martina leži u njihovom novom vozaču i četverostrukom svjetskom prvaku  Sebastianu Vettelu.

Bivši vozač Formule 1 vjeruje da najveći problem leži u britanskoj ekipi: smatra da Aston Martin pravi ‘budalu’ od sebe po pitanju performansi, a sumnja da će se poboljšati.

Aston Martin, uz Mercedes, je jedan od timova koji je najviše pogođen novim promjenama propisa za sezonu 2021. godine. Tim Lawrencea Strolla se nije uspio oporaviti tako dobro kao Srebrne strijele.

Kao rezultat toga, britanska ekipa se nalazi na sedmom mjestu u prvenstvu konstruktora, iako bi bili mnogo bliži AlphaTauriju da FIA nije opravdano diskvalifikovala Vettela zbog nedostatka goriva u Mađarskoj.

U sezoni uspona i padova, Aston Martin je ponovo napravio pogrešku na Velikoj nagradi Turske kada su Vettelu stavili medium gume, a da još nisu bili uvjeti da se pređe na gume za suho vrijeme. To ih je koštalo gubitka bodova.

Iako je Vettel završio drugi u Bakuu, ovo zasigurno nije sezona koju je zamislio kad se pridružio Aston Martinu. Međutim, Ralf Schumacher smatra da nije on kriv, već Aston Martin.

„Nerado mislim da Sebastian pravi budalu od sebe, već je to tim,“ pojasnio je Schumacher u svojoj kolumni za njemački Sky.

„Paket ne ide u dobrom smjeru i čini se da se ne može razviti, iako imaju vrlo blisku suradnju s Mercedesom. Naravno, činjenica da su potpisali dosta novog osoblja može biti prepreka,“ dodao je.

„Mislim da nećemo često vidjeti Sebastiana u prvih 10, osim ako se na startu ne dogode incidenti kao u Budimpešti,“ uvjerava bivši vozač Formule 1.

„Oni (Aston Martin) definitivno zaostaju za McLarenom i Ferrarijem, a čak je i AlphaTauri ispred njih, tako da će ovo biti težak kraj godine za Vettela,“ jasan je Ralf Schumacher.