Najnovije izjave izvršnog direktora Alpinea, Laurenta Rossija, upozoravaju da uspjeh neće biti trenutačan.

Rossi je govorio o tome da neće imati značajnog uspjeha do 2024. godine, što postavlja pitanja hoće li Fernando Alonso moći uživati ​​u uspjehu na kojem francuska momčad radi.

Sezona 2022. godine predstavlja priliku za sve timove zbog promjena u propozicijama. Međutim, motorsportski direktor Formule 1, Ross Brawn je upozorio da pravila neće promijeniti situaciju preko noći.

Njegov cilj je da grid bude jako blizu kao bi postavio temelje za nevjerojatne utrke i prvenstva u budućnosti. Sve ekipe rade na tome da upravo oni udare temelje za dominaciju u slijedećoj eri.

Među ovim timovima je i Alpine. U stvari, nove propizicije su glavni razlog zbog kojeg je dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso vidio svoju šansu i vratio se u Formulu 1.

Španjolac se vratio bez garancija za uspjehom, ali sa čvrstim uvjerenjem u projekt. Opet uživa na stazi, a pobjeda Estebana Ocona u Mađarskoj potvrđuje da su oni već tim koji je u stanju iskoristiti prilike kada se pojave, nešto vrijedno za budućnost.

Međutim, nema garancije da će Alonso uspjeti u namjeri da se nađe u vrhu, mjesto na kojem se Alpine želi vratiti. Prije svega, nema garancije da će francuska ekipa to uspjeti uraditi sa novim propozicijama.

S druge strane, nije jasno koliko vremena – godina – Alonso namjerava ostati na gridu premier klase.

„Imamo dugoročni projekt, cilj je dostići razinu konkurentnosti koji nas stavlja na postolje što je više moguće 2024. godine. To je projekt od 100 utrka, četiri godine, četiri sezone,” rekao je Rossi za zvaničnu stranicu Formule 1.

Ako dođe do uspjeha 2024., Fernando bi trebao ostati u F1 još dvije godine kako bi uživao. Odgovara li to njegovom planu? U principu, da. Namjera mu je ostati do 2024. godine, dok ne navrši 42 godine.

“Nastavit ću sa F1 do 2024. godine … sigurno. Bit ću ovdje zasigurno. Motorsport ne ovisi toliko o godinama,” pojašnjava Alonso.

“Primjer: vozač Mercedesa ima 36 godina, vozač Haasa nešto više od 20 godina. Vozač Mercedesa pobjeđuje; drugi je posljednji. No, to se uglavnom odnosi na performanse njihovih bolida. Važno je da ste spremni i motivisni, a ja jesam,” priznao je Alonso.

“Nakon dvogodišnje pauze obnovio sam energiju. Krajem 2018., baterije su mi bile prilično prazne, osjećao sam se iscrpljeno. Prestao sam i zato što više nisam osjećao pravu radost, za razliku od danas,” rekao je Alonso.

Želja za kontinuitetom postoji, pa ako dođe do uspjeha, ostaje samo da Alonso pismeno potvrdi svoje planove 2022. godine.