Esteban Ocon smatra kako nije normalno da Formula 1 ove godine nema utrku za Veliku nagradu Francuske.

Vozač Alpine ističe da sa dva vozača iz francuske na gridu i francuskim proizvođačem pogonskih jedinica, nije logično da je njihov trkački vikend ispao iz kalendara premier klase.

Osvajač ovogodišnjeg postolja iz Monaka je uvjeren da Formula 1 može pronaći najbolje rješenje za povratak Velike nagrade Francuske.

Što se više povećava težina vozača i timova na gridu, to će biti lakše vratiti se, no za sada su razgovori u tijeku i vidjet će se hoće li biti dovoljni za povratak već 2024. godine.

“Nije normalno da ove godine nemamo Veliku nagradu Francuske. Nadam se da ćemo svi zajedno pronaći rješenje da se ovaj događaj vrati u kalendar,” rekao je Ocon.

“Pregovori su na stolu i vidjet ćemo dokle će nas to odvesti. Što veću težinu imamo u Formuli 1, to ćemo biti uspješniji u našoj misiji od povratka,” dodao je.

“Stefano puno govori o ovom pitanju u medijima i razgovarao sam s njim u nekoliko navrata. Čitao sam njegove izjave u novinama i moramo pronaći način da vratimo VN Francuske u kalendar,” istakao je.

S druge strane, šef Paul Ricard staze, Jean Alesi, je dobio zeleno svjetlo od Stefana Domenicalija da razgovara o mogućem povratku Velike nagrade Francuske.

Izvršni direktor Formule 1 bi se želio sastati sa glavnim ličnostima zemlje, uključujući predsjednika države Emmanuela Macrona.

“Imam vrlo blisku suradnju sa Stefanom [Domenicali], a pitao sam ga možemo li ponovno razgovarati o VN Francuske. Rekao mi je, naravno, da nema problema sa njegove strane,” rekao je Alesi.

‘Želja mu je da razgovara sa glavnim francuskim institucijama, posebno sa predsjednikom države.”