Sergio Perez je prema tvrdnjama jednog meksičkog izvora već potpisao za Red Bull, ali austrijska ekipa navodno čeka sa njegovom potvrdom dok ne riješi situaciju oko pogonske jedinice za 2021. godinu.

Perez je jedan od najozbiljnijih kandidata za mjesto u Red Bullu za 2021. godinu, a osim njega se sa austrijskom ekipom još povezuje Nico Hulkenberg. Alex Albon je zbog loših rezultata pod velikim pritiskom, a Red Bull mu je dao vremena do kraja ove sezone da poboljša svoje vožnje i osigura sebi ostanak u ekipi.

Ali ako je vjerovati jednom meksičkom izvoru, Sergio Perez je već potpisao za Red Bull. Naime, priča ide ovako: Red Bull je potpisao ‘Checa’, ali ga još uvijek ne žele ozvaničiti kao svog novog vozača dok ne riješe situaciju oko pogonske jedinice za 2021. godinu. Ovaj izvor tvrdi da Red Bull ne želi biti kontradiktoran: prijetiti odlaskom iz F1 ako se ne zamrzne razvoj motora, a onda potvrditi novog vozača. Stoga, ekipa želi sačekati i riješiti situaciju sa motorom i onda potvrditi Pereza-tako tvrdi ovaj izvor.

Perez je trenutno četvrti u poretku vozača sa 100 osvojenih bodova i osvajao je bodove na svakoj utrci na kojoj je nastupio ove sezone.