Sportski savjetnik tima iz Milton Keynesa, Helmut Marko kaže da svoju momčad vidi kao prvog i ozbiljnog izazivača za Mercedes u sezoni 2020., dok prema njemu Ferrari ne pripada top timovima za ovu godinu.

Nakon što je potvrđeno da će nova sezona startiti 5. jula utrkom za VN Austrije, počelo se pričati o tome ko bi mogao biti najveći protivnik Mercedesu za osvajanje naslova. Marko je u intervjuu za njemački RTL iznio svoje mišljenje. Smatra da su Mercedes ili Hamilton favoriti, ali da je njegov tim najozbiljniji da izazovu njemački tim.

„Naše su pripreme ove godine znatno bolje. Mercedes ili Hamilton su očigledno favoriti, ali mi sebe vidimo kao prvog i najozbiljnijeg izazivača,“ rekao je Marko.

Sportski savjetnik se dotakao zimskih testiranja. Smatra da Ferrari nije bio na razini Mercedesa i Red Bulla u Barceloni i da prema prikazanim vremenima talijanska momčad ne spada u top ekipe za ovu sezonu. Ali dodaje da su možda uspjeli nadoknaditi to vrijeme, dok za Hondu kaže da su uvijek dobri na nadmorskoj visini (Austrija).

„Honda je na toj nadmorskoj visini uvijek bila dobra. Razvoj se nastavio. Znamo samo da Ferrari tijekom testiranja nije bio baš na razini Mercedesa i Red Bulla. Ako pretpostavim da testna vremena u Barceloni imaju određeni značaj, ne vjerujem da Ferrari apsolutno pripada top timovima (misli na ovu sezonu). Ali možda su uspjeli nadoknaditi to vrijeme,“ dodaje on.

Marko se dotakao prve utrke u Austriji. Mišljenja je da još uvijek ne zna mogu li do pobjede, jer se ne zna balans snage – uključujući da je na testiranjima bilo ‘obmane i prerušavanja’.

„Ne znamo balans snaga. Testiranje uključuje obmanu i prerušavanje. Imat ćemo neisprobane verzije nadogradnji, jer smo praktički preskočili dvije razine …“