Službena stranica Formule 1, Formula1.com piše da će Ferrari i Mercedes odraditi privatne testove prije početka nove sezone 2020.

Mercedes planira odraditi dvodnevni privatni test na Silverstoneu, a koristit će svoj bolid iz 2018. godine. Valtteri Bottas će voziti slijedećeg utorka, dok će u srijedu voziti Lewis Hamilton. Osim Mercedesa će i Ferrari odraditi privatni test, čime će Charles Leclerc i Sebastian Vettel imati priliku za ‘zagrijavanje’ prije početka sezone u Austriji. Nije poznato gdje i kada će Ferrari odraditi svoj test, ali bi to vjerovatno trebalo biti poznato u narednim danima.

Timovi i vozači su zadnji put F1 bolide koristili na predsezonskim testiranjima u februaru, pošto je start sezone bio odgođen zbog pandemije korona virusa. Ferrari i Mercedes će koristiti stare bolide, pošto pravila ne dozvoljavaju korištenje najnovije specifikacije bolida na privatnim testovima. Ali ovi testovi će dobro doći vozačima da otklone ‘hrđu’. Ranije ove sedmice je Lando Norris na privatnom testu vozio F3 bolid, kako bi se spremio za VN Austrije.