Njemački AMuS piše da Formula 1 razmišlja o 2 utrke u Sochiju, dok su organizatori VN Rusije za britanski Autosport potvrdili da su otvoreni za ovu ideju.

S obzirom da su sve prilike da se utrke u Bakuu, Singapuru i Japanu neće održati, Formula 1 razmišlja o alternativama. Njemački Auto Motor und Sport je došao do informacije da menadžment Formule 1 zbog toga razmišlja o dodatne 2 utrke u Evropi za koje su u opticaju 3 staze: Hockenheim, Mugello i Imola.

Jedna od ideja koja se također razmatra je da Rusija održi dvije utrke—Rusija ima blizu pola miliona zaraženih korona virusom, ali žarište je uglavnom u Moskvi. Sochi bi bio idealan zbog svoje lokacije, udaljenosti aerodroma od staze i činjenice da bi bilo relativno jednostavno izolirati F1 svijet od vanjskog svijeta.

Promoteri VN Rusije su potvrdili da su otvoreni za ideju održavanja dviju utrka:

„Trenutno radimo s našim kolegama iz Formule 1 na raznim opcijama za održavanje VN Rusije. To se odnosi i na format vikenda i na broj utrke. Ako bude potrebno, ne isključujemo mogućnost održavanja dviju utrka. Sochi ima sjajnu modernu infrastrukturu koju naši partneri cijene. U smislu organizacija, Rosgnoki tim je spreman za nekoliko trkaćih vikenda u Sochiju. Konačni format će biti određen nakon analize trenutne situacije sa korona virusom i konsultacija sa stručnjacima,“ rekao je glasnogovornik promotera VN Rusije.