Charles Leclerc vjeruje da je Max Verstappen pokazao da je spreman da osvoji naslov i da bi bilo sjajno da mladi vozač poput njega bude prvak Formule 1.

Verstappen ove sezone po prvi put u svojoj karijeri ima bolid s kojim se može boriti za naslov, a pokazao se kao ozbiljan rival Lewisu Hamiltonu, najtrofejnijem F1 vozaču svih vremena.

Nizozemac je trenutno prvoplasirani i ima 5 bodova više od Mercedesovog vozača, s kojim je ove sezone imao nekoliko incidenata na stazi. Njihova borba je dovela do toga da ova sezona bude jedna od najuzbudljivijih u posljednjih nekoliko godina, a svoje mišljenje o njihovom dvoboju je dao i Ferrarijev vozač Charles Leclerc.

„Nedostaje mi utrkivanje na vrhu. Volio bih da sam tu sa Verstappenom. Pokazao je već da je spreman da osvoji naslov, a vodeći je u poretku. Bilo bi sjajno kada bi mladi vozač postao prvak. Ali fokusiran sam na sebe. Želim pobjeđivati, tako da ne obraćam pažnju na druge,“ rekao je Leclerc.

Monežanin već drugu sezonu zaredom vodi borbe u sredini poretka, s obzirom da je Ferrari nakon 2019. doživjeo veliki pad. Ove sezone je Leclerc uspio prirediti 2 velika iznenađenja—osvojio je pole position u Monaku i Bakuu, a na Silverstoneu je uz malo sreće mogao i do pobjede, s obzirom da ga je Hamilton pretekao tek 2 kruga prije kraja utrke. No i taj rezultat je sam po sebi bio senzacija.

Iako Ferrari trenutno nije ekipa koja se bori za postolja i pobjede, Leclerc je sretan u Maranellu i kaže da mu je Ferrari uvijek bio ‘ekipa iz snova’ Monežanin ima ugovor sa ‘crvenima’ do kraja 2024. godine, a u posljednjim mjesecima su se pojavile špekulacije da bi Leclerc mogao dobiti novi ugovor koji bi ga za Scuderiju vezao sve do kraja 2026.

„Ferrari mi je uvijek bio san, čak iako trenutno nismo na razini drugih ekipa kada je u pitanju borba za naslov. Sanjam o naslovu. Trenutno se borimo za pozicije koje nam ne daju puno razloga za snove, ali uvjereni smo u bolju budućnosti. Tim ima pravu motivaciju, a to će nam biti potrebno kada se budemo borili za naslov,“ dodao je Leclerc.