Hondin tehnički direktor za Formulu 1, Toyoharu Tanabe kaže da ne razumije zašto su njihovi protivnici Mercedes i Ferrari odlučili ugraditi novu pogonsku jedinicu na prošloj utrci koja se vozila za VN Azerbejdžana.

Japanski raspored je jasan: s 23 Velike nagrade, svaka pogonska jedinica bi trebala trajati između sedam ili osam utrka.

Mercedes, Ferrari, kao i njihovi kupci: Williams, Aston Martin, Alfa Romeo i Haas, su ugradili novi motor u Bakuu, dok se Honda odlučila odraditi prošlu utrku sa istom pogonskom jedinicom koja se nalazila ispod šasije Red Bulla na prethodnim utrkama.

Iako staza ima prilično zahtjevno područje sa stajališta motora, Tanabe vjeruje da nije bilo znakova upozorenja niti bilo kakvog razloga da je zamijene.

“S Hondinog gledišta, želio bih znati zašto su u Bakuu postavili novu pogonsku jedinicu. Broj predviđenih utrka je 23. Lako je: sedam ili osam utrka potrebno je za ICE – motor s unutrašnjim sagorjevanjem – Baku je bio samo broj sedam,” pita se Tanabe.

“Mislim da su prethodnih godina svoje pogonske jedinice koristili duži period, tako da nemam pojma zašto to sada nije slučaj,”dodao je.

Tanabe se zatim dotakao pouzdanosti koju su odradili sa pogonskom jedinicom. Uvjerava da su napravili veliki iskorak u odnosu na prošlu godinu, koji je znatno bolji u smislu performansi i pouzdanosti.

“Pouzdanost se u velikoj mjeri popravila za razliku od posljednjih nekoliko godina. Prošla se godina malo razlikovala od planirane, pa nije dobro je direktno uspoređivati. Ali u usporedbi s 2019. godinom, osjećam se znatno ugodnije s ovogodišnjim pogonskom jedinicom u smislu pouzdanosti i performansi,” pojašnjava tehnički direktor Honde.

“Kad se osvrnem unatrag, otkad se natječemo u hibridnoj eri Formule 1, naša performanse su bile … kako to mogu reći? Kako mogu to reći, sjetite se Hondinih performansi! Sad smo na vrhu u oba prvenstva, tako da smo dosta poboljšali performance,” rekao je Toyoharu Tanabe.

Na VN Francuske će korisnici Hondinih pogonskih jedinica: Red Bull i AlphaTauri dobiti nove motore. Međutim, AlphaTaurijev – Yuki Tsunoda – će morati da bude na oprezu jer će mu to biti treći motoru sezoni.

Korisnici Hondinih motora će pokušati da stare motore iskoriste u prvom i drugom treningu VN Francuske, pa tek onda preći na nove u subotu, ako stari budu u ‘normalnom’ stanju.