Lewis Hamilton upozorava svoje konkurente da će u novoj sezoni biti „mašina“, jer cilja voziti ‘na drugoj razini’ nego ranije.


Hamilton će ove godine juriti svoj sedmi naslov prvaka, čime bi se izjednačio sa Michaelom Schumacherom.

Na svom Instagram profilu je objavio fotografiju sebe u svojoj kući, uz koju je napisao da će mu sreća koju trenutno osjeća pomoći da bude još bolji u novoj sezoni.

„Nikada nisam mogao ni sanjati da ću posjedovati kuću poput ove. Svakodnevno zahvaljujem Bogu što mi je dao porodicu koja se toliko trudila da mi pruži priliku da napravim nešto od sebe.“

„Posjedovanje kuće koju toliko volim, stvaranje toliko divnih uspomena mi donosi više sreće nego što sam ikad mislio da bih mogao zaslužiti.“

„U miru sam kada sam ovdje, mogu se fokusirati i izgraditi svoj um i tijelo, tako da se iz godine u godinu mogu vraćati. Bit ću mašina ove godine, na višoj razini nego ikad prije,“ napisao je Hamilton.

Britanski vozač je prošle sezone slavio svoj šesti naslov prvaka, ukupno peti otkako je u Mercedesu. A osim što je prišao Schumacheru na jedan naslov zaostatka, Hamilton slijedeće sezone ima priliku dostići Nijemčeva postignuća što se tiče broja pobjeda i postolja.