Lewis Hamilton je odvozio najbrži krug na drugoj sesiji. Drugi je Pierre Gasly, dok je treći najbrži Max Verstappen.

Drugi trening je praktično počeo na 43 minute do kraja. Timovi i vozači su u većinu treninga proveli u garažama zbog jake kiše koja je vladala na samom početku. Prvi vozač koji je izišao na stazu je bio Brendon Hartley, a nakon njega u određenim razmacima su izlazili i drugi vozači. Najveću akciju je priredio Pierre Gasly, koji se odlično snašao u vlažnim uvjetima. Njegov bolid je izgledao jako brz. Pored toga, Francuz je odvozio nekoliko brzih [10]krugova, pa ni ne čudi što je završio na 2. mjestu. Lewis Hamilton je kao i u prvom treningu izišao pred sami kraj sesije gdje je staza bila dosta ‘čišća, te postavio najbrže vrijeme sesije. Max Verstappen je izišao kad i Hamilton, pa je pred sami kraj došao do 3. mjesta. Fernando Alonso se od 3 odrađena kruga, smjestio na odlično četvrto mjesto. Vozači Ferrarija, niti u ovoj sesiji nisu ‘ganjali’ brza vremena, jer su pažnju više obratili na novine koje su donijeli u Austin.

Priča treninga:

ZELENO SVJETLO:

 

Iako je dat znak da je druga sesija otvorena, vozači i tomovi su odlučili da pošto kiša jako pada ne izlaze na stazu, kako ne bi imali neželjenih posljedica. U međuvremenu, mnogi se zabavljaju na svoj način.

U garaži Red Bulla se pjeva.

 

Lando Norris i Fernando Alonso isprobavaju kvalitet kafe.

 

Brendon Hartley ulazi u bolid.

 

Brendon Hartley se pojavljuje na stazi na 43 minute do kraja sesije. Iza njega izlazi Stoffel Vandoorne. Hartley ujedno postavlja prvo mjerno vrijeme druge sesije 1:58:773 na full wet gumama. Hartley spušta vrijema na 1:57.109.

Novi vozač na stazi je Kimi Raikkonen. Finac je mnogo brži od Hartleya 1:53.443- full wet. Hartley spušta svoje vrijeme na 1:55.370. Sergey Sirotkin je novi vozač koji izlazi na stazu. Drugi vozač Williamsa, Lance Stroll, također je na stazi. Sirotkin ide 1:55.446 za poziciju 3. Stroll je u brzom krugu, vrijeme 1:55.713

Charles Leclerc i Marcus Ericsson izlaze na stazu. Hartley ponovo popravlja vrijeme 1:54.559 s kojim je na 2. mjestu. Ericsson je odvozio 4. vrijeme, Leclerc 5. Sirotkin je pao na 6. mjesto. Pierre Gasly je u mjernom krugu. Francuz postavlja vrijeme od 1:53.295 s kojim je trenutno najbrži. Sergey Sirotkin je stavio inter medium gume.

 

Pierre Gasly popravlja svoj najbrži krug koji sad iznosi 1:52.571.

Sebastian Vettel i Nico Hulkenberg izlaze na stazu- inter medium gume. Vandoorne u međuvremenu dolazi na 5. mjesto. Novi vozači na stazi: Ocon, Perez, Verstappen i Hamilton. Hulkenberg dolazi na drugo mjesto. Nico Hulkenberg postavlja najbrže vrijeme 1:52.208. Međutim, Gasly je u narednom krugu brži 1:50.199. Max Verstappen ima vrijeme za treće mjesto 1:50.204.Lewis Hamilton izlazi na stazu. Britanac je na inter mediumu. Hamilton u brzom krugu postavlja najbrže vrijeme 1:48.716. Gasly spušta svoje vrijeme na 1:49.728, za poziciju 2. Max Verstappen je u brzom krugu, vrijeme 1:49.798, za poziciju 3. Vandoorne se probija na 8. mjesto. Fernando Alonso dolazi do pozicije 4.

Rezultati drugog treninga: