Vozač Mercedesa, Lewis Hamilton kaže da očekuje jak nastup tima iz Maranella u Austinu, kako bi ostali u igri za naslov.

Britanac se već u nedjeljnoj utrci može izjednačiti sa Juanom Manuelom Fangiom, koji je osvojio pet naslova, ako od svog prvog konkurenta Sebastiana Vettela osvoji osam ili više bodova.

Međutim, Hamilton insistira da ne razmišlja o naslovu ili proslavi, već se priprema za Ferrari koji će pokušati savladati sve svoje pogreške i nezgode kako ne bi dopustili da se šampionat završi na VN SAD-a.

„Kao tim, niko od nas ne govori kako bi bilo ‘cool’ ako bi [osvajanje naslova] bilo ovog ili sljedećeg vikenda,“ kaže četverostruki prvak.

„Nismo fokusirani na ‘šta bi bilo kad bi bilo’, već na to da budemo dobri.“

„Na raspolaganju je još 100 bodova, tako da nikad ne možete biti zadovoljni u životu i šampionatu tako intezivnom kao što je ovaj.“

„Očekujemo da će Ferrari jako uzvratiti ovog vikenda, tako da ne možemo biti opušteni na bilo koji način.“

 

„Moramo se pobrinuti da dođemo ovdje i ponovo podignemo ljestvicu. Definitivno, ne dolazim u ovaj vikend razmišljajući kako bi se osjećao da odradim posao.“

„To samo povećava pritisak, a jednostavno vam ne treba više pritiska, tako da sam fokusiran na vožnju i da vozim što je bolje moguće.“

„Bit će kišno cjeli dan u petak, koliko ja znam- potencijalno i u subotu, tako da će to biti neugodan vikend i ne uzimam ništa zdravo za gotovo,“ rekao je Lewis Hamilton.