Lewis Hamilton i Toto Wolff očekuju da će Ferrari biti velika prijetnja Mercedesu na VN SAD-a.


Hamilton je jučer u uzbudljviim kvalifikacijama porazio dvojac Ferrarija, koji je bio tek nešto više od pola desetinke sporiji od njegovog vremena. Britanac je uvijek pobjeđivao u Austinu kad je startao iz prvog reda, ali Mercedes očekuje da će Ferrari biti velika prijetnja u utrci. Hamilton ima priliku osigurati naslov u Austinu u slučaju da pobijedi, a Vettel bude treći, ali bi mu slavlje mogao pomrsiti Kimi Raikkonen u drugom Ferrariju.

Iako je Vettel u kvalifikacijama bio drugi najbrži, Nijemac će startati 5. zbog kazne od 3 mjesta—zbog toga je Ferrari odlučio podijeliti strategije svojim vozačima, te će Raikkonen u utrku krenuti na ultrasoftu, a Vettel na supersoftu.

Zbog brzine koju su prikazali u kvalifikacijama i Raikkonenove prednosti u gumama na startu, Wolff je svjestan da će Ferrari biti velika prijetnja Mercedesu na VN SAD-a.

„Jako je tijesno između prve trojice. Sretan sam zbog rezultata kvalifikacija, ali uvijek razmišljam o utrci. Nedostaje nam brzine na pravcima i bit će teško odbraniti se od Ferrarija—to me zabrinjava,“ rekao je Wolff.

„Uvijek sam govorio da ih ne smijete otpisivati. Govorilo se da su pali, ali to ne funkcionira tako—uvijek je bilo tijesno između Ferrarija i Mercedesa—a tako će biti do kraja sezone.“

Hamilton je bio najbrži nakon prvih brzih krugova, a svoje vrijeme je dodatno popravio u drugom pokušaju. Britanac je bio oduševljen osvajanjem pole positiona.

„Bilo je tijesno. Nisam znao koliko će biti blizu uoči kvalifikacija, ali kad sam započeo posljednji krug, znao sam da će biti poprilično tijesno između nas i da će mi trebati dobar krug.“

„Prvi krug je bio pristojan, ali nedovoljno dobar. Drugi krug je bio malo bolji, što mi je omogućilo da izvučem to vrijeme. Na nekim utrkama gdje nisam postavio bolje vrijeme—prekidao bih drugi krug, tako da sam bio odlučan u tome da odradim bolji krug.“

Vozač Mercedesa je također svjestan da će Ferrari predstavljati prijetnju u utrci i rekao je kako je talijanska momčad napredovala ovog vikenda.

„Ferrari je očigledno jako brz. To je ovaj vikend pokazao, više-manje smo po performansama izjednačeni. Već na treningu [FP3] se vidjelo da su napredovali. Znao sam da će mi biti potrebno savršenstvo i jako uredni krugovi da ih porazim,“ dodao je Hamilton.