Lewis Hamilton i Mercedes su nominirani za dodjelu nagrada Laureus 2021. godine. Britanac, koji je osvojio sedmi naslov u sezoni 2020. godine, jedan je od šest kandidata za najboljeg sportaša, dok je njemačka momčad jedna od šest kandidata za najbolju momčad.

Hamilton je ponovo među kandidatima za najboljeg sportaša, nakon što je prošle godine pobijedio u muškoj konkurenciji zajedno sa igračem Barcelone Lionelom Messijem.

Britanski vozač je podijelio nagradu sa Argentincem nakon osvajanja šsetog naslova u Formuli 1 2019. godine. Njegova nominacija je postala još jača uzevši u obzir da je prošle godine izjednačio rekord osvojenih svjetskih naslova u najbržem oktanskom sportu.

Što se tiče Mercedesa, njemačka kompanija je ušla u historiju Formule 1 postavši prva momčad koja je osvojila sedam konstruktorskih prvenstava zaredom, nadmašivši Ferrarijevih šest naslova u periodu između 1999. – 2004. Srebrne strijele ‘love’ svoju drugu nagradu nakon što su istu dobili 2017. godine.

Što se tiče najbolje momčadi, Mercedes će se suprotstaviti Bayernu iz Munchena, koji su 2020. godine na dominantan način osvojili Champions League – pobjedivši u svim utakmicama. Liverpool i Los Angeles Lakersi su također nominirani poslije osvajanja šampionata u nogometnoj Premier ligi i NBA košarci.

Popis upotpunjuju, ragbi momčad Los Pumas koji je u novembru pobijedio All Blacks i Kansas Cita Chiefs, prvaci Super Bowla.