Ekipa Ferrarija je objavila promjene u tehničkom odjelu ekipe uoči nove sezone, a ove promjene imaju za cilj izvlačenje ‘maksimalnih performansi’.

Ferrari je od sredine prošle sezone napravio nekoliko promjena u svojoj tehničkoj strukturi, a svakako najznačajnija je promjena bila stvaranje novog odjela za razvoj performansi.

Ferrarijev tehnički odjel je bio organiziran u četiri odsjeka, čiji su voditelji direktno odgovarali šefu ekipe Mattiji Binottu. Enrico Cardile je voditelj odsjeka za razvoj šasije, Enrico Gualteri za razvoj pogonske jedinice, Laurent Mekies za trkaći odjel, a Gianmaria Fulgenzi za lanac nabavki.

Odsjek za šasiju je prošle godine reorganiziran kada je Ferrari u julu objavio kreiranje posebnod odjela za inžinjering performansi. Nove promjene su napravljene kako bi ekipa bila što učinkovitija u potrazi za maksimalnim performansama, pa je tako odjel za dizajn i razvoj šasije organiziran u četiri glavna područja:

  • David Sanchez će nadgledati koncept bolida
  • Fabio Montecchi će upravljati projekt inžinjeringom
  • Diego Ioverno će upravljati uperacijama na bolidu
  • Enrico Cardile će upravljati inžinjerstvom za performanse šasije

Inžinjerske aktivnosti na stazi će sada biti unutar odjela za razvoj performansi šasije. Prijašnji Ferrarijev vođa odjela za šasiju Simone Resta je prebačen u Haas gdje će upravljati razvojem dijelova.