Force Indija se vratila u igru. Nakon što su u prve tri utrke imali znatan zaostatak za vodećim ekipama sredine poretka. Force India je u kvalifikacijama uvjerljivo bila najbrža momčad iz ‘best of the rest’ grupe. Esteban Ocon i Sergio Perez su zauzeli sedmo i osmo mjesto.

Prvi put je ove godine Force India sa oba bolida ušla u Q3 i pokazala je da je na tragu rješavanja problema nestabilnog stražnjeg kraja koji ih muči još od testiranja. Perez i Ocon nisu krili oduševljenje napretkom kojeg je njihova momčad ostvarila.

„Ovo je velik rezultat za tim. Danas smo jasno bili najbrža ekipa sredine poretka. Malo sam razočaran  zaostatkom, ne za svojim timskim kolegom, već za Raikkonenom. Ali moje kvalifikacije su bile lošije. Nisam imao čist krug sve do Q3,“ rekao je Perez.

„Zbog vjetra i velikog broja žutih zastava nisam bio idelno pripremljen za Q3, ali sretan sam s ovim uspjehom.“

„Znamo da sutra imamo veliku priliku da osvojimo veliki broj bodova za tim.“

Ocon je bio jednako zadovoljan sa napretkom kojeg je Force India ostvarila u Azerbejdžanu i uvjeren je da njegova momčad u utrci može ostvariti dobar rezultat.

„Fantastično poboljšanje od strane cijelog tima, jako smo zadovoljni s tim. Mučili smo se od početka sezone s brzinom, ali polako dolazimo tu. Poboljšavamo se, tamo smo gdje želimo biti,“ rekao je Ocon.

„U svakoj utrci imamo male nadogadnje na bolidu koje na kraju prave razliku. Znamo u čemu je problem sa bolidom i trenutno se čini da idemo u pravom smjeru i ponosan sam na tim.“

„Generalno smo solidno. Tim radi naporno i sezona je duga. Nadam se da možemo zadržati ovu poziciju. Imamo brzinu u dugim stintovima. Trebali bi biti okej.“