Ferrari je izazvao još više intrige u vezi s njihovim poboljšanjima na ‘danu snimanja’ koji su izveli ovog petka u Monzi.

Talijanska ekipa je ograničila ulaz navijačima, jer su na prilaznim cestama postavili barijere, a pojavila se samo fotografija F1-75 pa su možda htjeli nešto ‘sakriti’.

Ferrari je nakon VN Miamija najavio da će uvesti poboljšanja za Veliku nagradu Španije kako bi smanjili nedostatak koji procjenjuju na dvije desetinke sekunde u odnosu na Red Bull.

Činjenica da su iskoristili svoj drugi dopušteni filmski dan u ovoj fazi godine navela je na pomisao da su već uveli spomenute nadogradnje kako bi imali prvi kontakt s njima prije odlaska u Barcelonu.

Pored toga, ta je neizvjesnost postala još veća nakon što Ferrari nije dopustio ulazak navijača na ovaj test te su čak postavili barijere na prilaznim cestama, tako da niko nije mogao vidjeti bolid prije VN Španije.

Unatoč tome, nisu uspjeli izbjeći da su neke slike F1-75 bolida procure, a sam tim je na svojim društvenim mrežama postavio sliku u kojem su napisali: „Filmski dan u Monzi. Fokus se sada prebacuje na Barcelonu slijedećeg vikenda.“

Poboljšanja koja će Ferrari uvesti na Velikoj nagradi Španije su usmjerena na smanjenje aerodinamičkog otpora zraka i reduciranje težine F1-75 bolida.

Osim toga, u paket bi mogli uključiti i zadnje krilo sa manje downforcea, kao i modifikacije na bočnim stranicama, te podnici.

Prije Španije, Ferrari će također ukloniti prozirni sloj boje kako bi smanjio težinu bolida. Procjenjuje se da bi F1-75 mogao biti lakši oko jedan kilogram za slijedeću utrku.

Na kraju, vrijedno je spomenuti da momčadi Formule 1 imaju dva filmska dana prema pravilima za svaku sezonu i ne mogu napraviti više od 100 kilometara, što je udaljenost koja odgovara 17 krugova u Monzi.

Bio je ovo drugi filmski dan za Ferrari, a za upravljačem je sjedio Charles Leclerc, dok je prvi dozvoljeni dan odrađen prije početka predsezonskih testiranja u Barceloni.