Vozač Ferrarija Charles Leclerc kaže da vjeruje svojoj ekipi da će donijeti nadogradnje u Barcelonu sa kojim će napraviti novi iskorak prema naprijed u performansama što je važno da odgovore svojim rivalima u borbi za naslov.

Talijanska ekipa je u novu eru Formule 1 krenula izuzetno snažno. Osvojili su prvu dvostruku pobjedu nakon Velike nagrade Singapura iz 2019. godine.

Charles Leclerc i Carlos Sainz su zauzeli prvo, odnosno drugo mjesto. Njihovi najveći rivali, Red Bull, je morao odustati zbog mehaničkog kvara na bolidu.

Međutim, austrijska momčad na čelu sa Maxom Verstappenom, je uzvratila na Velikoj nagradi Saudijske Arabije, ali je tu došlo do velike borbe između Nizozemca i Monežanina, da bi Max prvi prošao ciljnu liniju sa pola sekunde razlike.

Novi odgovor Ferrarija je uslijedio na Velikoj nagradi Australije, gdje je ostvarena i najdominantnija pobjeda talijanske momčadi, dok je Verstappen ponovo odustao.

Nakon toga, Red Bull donosi nadogradnje, iako ih od prve utrke imaju, što im je omogućilo da preokrenu stvari. Imola, a zatim Miamiju, pripadaju austrijskoj ekipi – s tim da su u Italiji i oni došli do 1-2 pobjede.

Ferrari želi vratiti stvari u svoje ruke sa prvim većim nadogradnjama za Veliku nagradu Španije. Talijanska ekipa je prije toga već odradila probna testiranja (nezvanično) na filmskom danu u Imoli, gdje je Leclerc bio zadužen za te stvari.

Poslije pobjede Maxa Verstappena na Velikoj nagradi Miamija, Charles je izjavio da je važno da Ferrari odgovori, iako je dodao da „nismo zabrinuti“ jer su očekivali Red Bullov napredak.

Međutim, vozač Ferrarija uvjerava da ima povjerenja u svoju momčad, tako da je uvjeren da će na Velikoj nagradi Španije biti jači sa nadogradnjama koje bi ih trebale vratiti na vrh.

„Naravno, bolidi Red Bulla su napredovali. Mislim da smo svi očekivali da će se poboljšati. Oni su vrlo jaka momčad i svjesni smo toga. Tako da to nije iznenađenje,“ kaže Leclerc.

„Ali nismo zabrinuti: imam povjerenja u svoju momčad i siguran sam da će u Barceloni napraviti poboljšanja koja će nas vratiti na čelo,“ uvjerava on.

„Nadam se jer dobro radimo. Posljednjih smo godina jako dobro radili na našem razvoju, što je bilo bitno za povratak na vrh. Ferrari također zna kako razviti F1 bolid,“ naglašava on.

„Stoga, mislim da će nam ova poboljšanja pomoći da ih ponovo pobijedimo (Red Bull) malo lakše nego u zadnjim utrkama,“ zaključio je Charles Leclerc.