Unatoč Mercedesovom mučenju sa svojim W13 bolidom, Lando Norris vjeruje da je njemačka momčad svladala određeni aspekt performansi bolje od mnogih svojih konkurenata.

Vozač McLarena smatra da Mercedes ima jedan od „najboljih bolid na gridu“ kada je u pitanju prolazak kroz spore zavoje u kojima W13 ima najveću brzinu.

Srebrne strijele pate od problema zvanog poskakivanje. Njemačka momčad pokušava na razne načine da se riješi ove nevolje zbog koje ne mogu pronaći prave postavke.

Ovaj problem je bio izražen na prošlom trkačkom vikendu u Miamiju. Geroge Russell je završio na prvoj poziciji tijekom 2. slobodnog treninga, dok je Lewis Hamilton bio tri pozicije niže.

Iako se očekivao daljni napredak tokom vikenda, ponovo se desilo obrnuto. Mercedes je sam izjavio da ne znaju razlog pada performansi u Miamiju, gdje su bili treći najbrži bolid.

Međutim, vozač McLarena, Lando Norris je uvidio da je Mercedesov W13 bolid jedan od najbržih kada su u pitanju prolasci kroz spore zavoje.

Na pitanje je li bio iznenađen promjenom razine performansi između timova nakon Velike nagrade Miamija, vozač ekipe iz Wokinga je odgovorio: „Ne bih rekao iznenađen.“

„Ova staza ima puno zavoja za spore brzine, a Mercedes je od prvog dana jedan od najboljih bolida na stazi (prolaskom) kroz spore zavoje,“ istaknuo je.

„Pretpostavljam da su ovog vikenda shvatili nešto više i još malo povećali potencijal svog bolida, tako da nisam iznenađen,“ pojašnjava on.

„Isto je već godinama u Formuli 1; neki vikend vaš bolid odgovara jednoj stazi, a drugi put drugom bolidu.“

S druge strane, Lando se dotaknuo svoje momčadi. Nada se da nakon lošeg izdanja sa Velike nagrade Miamija mogu napraviti poboljšanja na svom bolidu za Španiju.

„Iz predsezonskih testiranja u Barceloni, želim da kažem da je malo više nade. U svakom slučaju, nadamo se da možemo napraviti još neka poboljšanja s bolidom,“ zaključio je Lando Norris.