Šef Mercedesa, Toto Wolff predviđa vrlo interesantnu sezone za Srebrne strijele. Austrijanac tvrdi da će u ove dvije godine biti pod nepovoljnim položajem, ali uvjerava da svi faktori koji su protiv njih – više ih motivišu.

Wolff se raduje 2021. godini, jer aerodinamički hendikep i manje izmjene pravila mogu dodatno zaoštriti borbu na gridu. Uz to, kaže da će raditi na svojoj organizaciji za 2022. godinu sa smanjenim budžetom.

Svi ovi faktori koji su protiv njemačke momčadi koja dominira od uvođenja hibridne ere u kojoj su osvojili 14 naslova, ne čine ništa drugo nego ih još više motiviraju u želji da ponovo budu najbolji.

„Za nas će 2021. biti zanimljiva godina. Morat ćemo je drugačije strukturirati s obzirom na uvođenje limita granice budžeta. Bit će to strahovit izazov s malim izmjenama propisa za ovu godinu i nevjerovatnom promjenom za novu eru 2022. godine,“ kaže Wolff.

„Faktori koji idu protiv nas čine nas motivisanijima i mi ih pokušavamo pretvoriti u faktore koji nam idu u prilog. Vjerujemo da je naša organizacija dobra. Međutim, suočavamo se s novim izazovom, a organizacija momčadi uglavnom je usredotočena na 2022.,“ dodao je.

Wolff je jasan da, ako se vidi sposobnim pravilno voditi momčad, neće napustiti poziciju šefa tima. Međutim, također uvjerava da mora razmisliti o trenutku kako bi novoj generaciji ustupio mjesto i predao ‘palicu’, jer će u jednom momentu biti neko ko može izvršavati te funkcije bolje od njega.

„Sviđa mi se veza koju imam s timom, a dok god mislim da radim stvari kako treba i pridonosim, ovo će biti moja uloga. Isto tako, moram paziti da ne stvorim priključak u vodstvu momčadi, a to je i moja odgovornost. Moram znati kada predati palicu – to će biti trenutak kada vidim da to neko može odraditi bolje (posao) od mene.“