Nakon svog debija u u Formuli 4 s sjajnim performansama, vozač FDA Dino Beganović nastavlja suradnju s Rosinovim timom kako bi napravio dodatni skok u kategoriji.

Prema Powerteam je odlučio dovesti Dinu Beganovića na Formula regionalno evropsko prvenstvo Alpinea za sezonu 2021. godine.

Dolazeći sa prve godine iz Formule 4 kao vozač Ferrarijeve akademije, 16-godišnji Šveđanin (porijeklom iz Bosne i Hercegovine)  dolazi u kategoriju više, a imat će priliku sudjelovati u nekoliko F3 natjecanja u azijskom prvenstvu u suradnji s Abu Dhabi Racingom.

„Sjajno je što možemo nastaviti suradnju s Prema timom i FDA-om praveći skok do Formule Regional od strane Alpinea 2021. godine,“ kaže Beganović. „Također ću imati priliku utrkivati se na azijskom F3 prvenstvu na nekoliko događaja. Prošle godine sam radio jako dobro i osjećao sam se kao u drugoj obitelji, tako da se nakon vrlo pozitivne godine u Formuli 4 radujem novom izazovu.“

Šef Prema Teama, Angelo Rosin pohvaljuje mladog Beganovića. Kaže da je sjajno što mogu nastaviti suradnju njim obzirom da je prošle godine pokazao svoj talent.

„Sjajno je što ćemo biti u prilici nastaviti s Dinom 2021. godine. Pokazao je da je nadaren vozač koji se neprestano usavršavao tijekom sezone, završavajući godinu kao jedan od najzanimljivih prospekata u Formuli 4,“ kaže Rosin.

„Očito je da će iskorak u Formulu Regional biti izazovan kao za svakog novajliju. Radit ćemo koliko god budemo mogli kako bismo bili konkurentni. Uvjereni smo da će performanse biti tu od samog starta, tako da očekujemo uzbudljivu sezonu,“ zaključio je Angelo Rosin.