Mercedesov vozač Valtteri Bottas zaključio je prvi dan poslijesezonskog testiranja u Abu Dhabiju kao najbrži, ispred Ferrarijevog vozača Sebastiana Vettela. Treće najbolje vrijeme imao je Daniil Kvyat u Toro Rossu, ali ovdje su vremena u drugom planu pošto je glavni cilj momčadi upoznati se s gumama za 2020.


Nakon što je odrađen „službeni“ dio sezone, vozači i timovi imaju još 2 dana testiranja prije nego odu na zimsku pauzu. U glavnom planu je upoznavanje sa gumama za 2020. godinu, koje na prvom testu u Americi tokom trkaćeg vikenda za SAD-a nisu dobili najpozitivnije ocjene, pa se spominjala mogućnost odbacivanja tih guma i ostanak na trenutnoj specifikaciji za 2020.

Na bolidima su bili montirani razni senzori, koji prate ponašanje aerodinamike i guma, a uz to su momčadi testirale neke probne dijelove za 2020. Svaki od 10 timova ima na raspolaganju ovogodišnje gume i gume za 2020. kako bi se napravila direktna usporedba dvaju mješavina.

Valtteri Bottas u Mercedesu je bio najbrži prvog dana testiranja, a bio je osam desetinki brži od Sebastiana Vettela u Ferrariju. Bottas je dan završio sa 138 krugova, a samo su Verstappen (153) i Grosjean (146) kompletirali više krugova od njega.

Vettel je izgubio oko sat vremena na stazi prijepodne zbog problema sa ispušnim sistemom, ali se vratio na stazu i kompletirao je tek 2 kruga manje od Bottasa. Esteban Ocon je debitirao za Renault na ovom testiranju i odradio je 77 krugova, postavivši osmo najbolje vrijeme. Vettel je osim toga imao sudar sa Perezom, nakon čega se u boks vratio sa probijenom gumom.

Sve momčadi su za upravljačima svojih bolida imali svoje trkaće vozače, ali su Kvyat i Russell dijelili testne dužnosti sa Gelaelom i Nissanyem.


Vremena prvog dana poslijesezonskog testiranja u Abu Dhabiju: