Esteban Ocon je debitirao za svoju novu momčad na poslijesezonskom testu u Abu Dhabiju, a u Renaultu će zamijeniti Nica Hulkenberga.


Pošto je Mercedes razriješio Ocona dužnosti, francuski vozač debitirao je za svoju novu momčad Renault na unutarsezonskom testu u Abu Dhabiju. 23-godišnjak u Renault dolazi nakon godinu dana pauze, koju je proveo kao rezervni vozač Mercedesa.

Ocon je svoj debi u Formuli 1 ostvario sa Manorom 2016. godine, a potpunu afirmaciju kao vozač stekao je u Force Indiji, za koju je vozio 2017. i 2018. uz Sergia Pereza. Francus je pokazao obećavajuću brzinu i konstantnost protiv meksičkog „veterana“, ali je izgubio svoje mjesto u ovoj momčadi za 2019. unatoč dobrim vožnjama.

Ali Francuz je relativno brzo uspio pronaći novi angažman i već nekoliko mjeseci je poznato da će u Renaultu zamijeniti Nica Hulkenberga, koji slijedeće sezone neće biti na gridu Formule 1.

Ocon se u novim bojama pojavio prvog dana poslijesezonskog testa u Abu Dhabiju, a od momčadi je dobio poseban kačket sa smiješnim natpisom:“Danas je moj prvi dan. Reci zdravo.“