Kako piše njemački Auto Bild, sin sedmerostrukog prvaka Michaela Schumachera Mick Schumacher testirat će za Alfa Romeo na prvom unutarsezonskom testiranju u sezoni koje se održava poslije VN Bahreina na stazi Sakhir.


Mladi Schumacher je dominantno osvojio naslov Formule 3, nakon čega je uslijedio prelazak u Formulu 2. Nedavno je potpisao ugovor sa Ferrarijem, čime je postao član njihove akademije vozača, a slijedeći korak je testiranje F1 bolida.

Kako piše njemački Auto Bild, Mick bi svoju šansu da testira F1 bolid trebao dobiti uskoro—na prvom unutarsezonskom testiranju u Bahreinu, koje se održava nakon VN Bahreina na stazi Sakhir. On bi trebao testirati bolid Alfa Romea, koja je usko vezana sa Ferrarijem i kroz koju su u posljednje dvije godine već prošla dva Ferrarijeva vozača—Charles Leclerc je prošle godine vozio za ovu momčad, nakon čega je zaradio promociju u Ferrari, a njega je ove godine naslijedio Antonio Giovinazzi—još jedan produkt Ferrarijeve akademije vozača.

Timovi su prema pravilniku dužni na dva od četiri dana testiranja unutar sezone za upravljačem imati mlade vozače, koji imaju manje od 2 utrke iskustva u Formuli 1, a momčadi to koriste da pruže priliku mladim vozačima unutar svojih redova.