Fernando Alonso kaže da sve što radi po pitanju automobilizma ostvaruje ‘devetku’ dok nastavlja sa pripremama za povratak u Formulu 1 u sezoni 2021. godine sa Renaultom.

Dvostruki svjetski prvak će se na gridu naći pod novim imenom Alpine (Renault). Španjolac ima novu dokumentarnu seriju Amazon Prime pod nazivom Fernando. Na press konferenciji je upitan slaže li se s izjavom da je jedan od najkompletnijih vozača Formule 1, odgovorio je:

„Moram se složiti,“ rekao je Alonso, a citirala ga je službena web stranica Formule 1. „ Smatram da sam poprilično kompletan .. Možda u svemu postižem devet. Možda postoji brži vozač u kišnim uvjetima ili u subotu (dan kvalifikacija) ili na startnoj liniji – jedan koji je bolji od mene.“

„Ali mislim da sam blizu vrha u mnogim okolnostima i kategorijama, a u prvenstvu je to dobro imati. To je kao da imate bilo kojeg vrhunskog sportaša koji dobro radi u svakoj kategoriji – na kraju pobijedite,“ dodao je.

Alonsovo povjerenje u vlastite sposobnosti proizlazi iz mogućnosti prikazivanja svog trkaćeg talenta u više serija i specifikacijama motora. Također, pokušava naglasiti svoju snagu dok svim silama trudi prikriti svoje nedostatke.

„Tijekom moje karijere, dok su motori bili V10 ili V8, bili smo s Michelinom i Pirellijem (proizvođači guma) i dalje smo bili na najvišim pozicijama. Vlažni uvjeti su uvijek bili dobri za mene, a kad sam otišao u druge kategorije – odlazak na Dakar Rally i ulaskom u među top pet je bilo dobro iznenađenje za mene,“ uvjerava on.

„Uskočiti u automobil i biti u stanju lider u Indy 500, bilo je iznenađenje za mene. Dakle, otkrijete se kao vozač koji se može prilagoditi bilo kojem automobilu – bolidu, okolnostima ili kategoriji i počnete to pretvarati u svoju korist.“

„Svjesni ste svojih ograničenja, pokušavate ih sakriti kako ne bi otvorili svoje suparnike ili protivnike. Ali svoje osobine pokušavate naglasiti. To je ono što namjeravam učiniti. Pokušavam ih naglasiti bolje od ostalih.“