Mercedesov šef Toto Wolff kaže da osjeti isti ‘naboj’ u ekipi kao 2013. godine prije nego je počela njihova sedmogodišnja dominacija Formulom 1.

Iako je Mercedes pobijedio u prvoj utrci sezone u Bahreinu, Red Bull je imao skoro 4 desetinke prednosti u kvalifikacijama te je njihov bolid trenutno, gledajući čiste performanse, vodeći na gridu.

Mercedesov šef Toto Wolff kaže da uživaju u novom izazovu i ističe da njegova ekipa sada mora ‘loviti’ Red Bull.

„Na neki način se stvorio osjećaj u timu da uživamo u ovim okolnostima. Na papiru je Red Bullov cijeli paket bolji od našeg. Naslov je njihov za izgubiti, naš za osvojiti. Kad imate najbrži bolid, morate ostvariti rezultat.“

„Moramo ih uloviti. Moramo biti na svom vrhuncu i pronaći više performansi. Striktno govoreći, mi smo drugi najbrži na stazi,“ rekao je Wolff.

Mercedes dominira Formulom 1 od 2014. godine, a Wolff kaže da ih ova situacija podsjeća na 2013. kada je on tek došao u ekipu i kada je Red Bull slavio svoj posljednji naslov.

„Uživamo što nekoga lovimo i to nam je zabavno jer je ovo za nas nova situacija. Prihavamo ovu priliku. Nismo bili u ovakvoj situaciji od 2013. godine, a volio sam 2013. Rekao sam timu da osjećam isti naboj kao kada sam tek došao ovdje. Red Bull je tada dominirao i osvojili su svoj četvrti naslov,“ dodao je Wolff.