Šef Ferrarija, Mattia Binotto uvjerava da će u narednih tri ili četiri utrke njihov stvarni potencijal bolida doći do izražaja i da će se tada vidjeti ono što su radili na SF21 za ovu godinu.

Talijanska momčad je imala pozitivno otvaranje sezone 2021. godine, koja je krenula iz Bahreina. Staza Sakhir, koja je imala tri DRS zone i nekoliko pravaca je pokazala da je Ferrari vratio izgubljenu snagu u pogonskoj jedinici.

Upravo ovaj problem je talijanskoj momčadi predstavljao najveći problem u sezoni 2020. godine gdje su imali mnogo problema upravo na pravcima. Njihov SF1000 je bio meta praktično svih bolida na stazi.

Međutim, u Bahreinu se to ipak u velikoj mjeri vratilo nazad. Charles Leclerc se plasirao na četvrtu poziciju u kvalifikacijama, dok je Carlos Sainz bio osmi. U utrci su oba vozača ušla u osvajače bodova što je prošle godine bila prava rijetkost.

Talijanska ekipa želi da se iskupi za razočaravajuću sezonu koju su imali prošle godine – nešto što nije viđeno u posljednjih četrdeset godina. Binotto kaže da će se na slijedeće tri ili četiri utrke pokazati prave performanse SF21 bolida.

„Znamo da nećemo mnogo raditi na razvoju (ovogodišnjeg) bolida, jer smo svi usredotočeni na dizajn i razvoj bolida za 2022. godinu u Maranellu. Prilično sam siguran da i ostale momčadi rade isto,“ rekao je Binotto.

„Međutim, ako pogledam utrku (Bahrein), imamo povratne informacije od vozača koji su počeli poznavati bolid, ograničenja i kako će biti u stanju se nositi sa njima,“ pojašnjava šef Ferrarija.

„Mislim da će slijedeće tri ili četiri utrke ukazati na istinske performanse i potencijal našeg bolida u usporedbi sa ostalima, tako da ćemo ih pričekati prije donošenja presude,“ jasan je Binotto.